Po sekmadienio pergalės prieš Vilniaus „Rytą“ (81:67) Kazys Maksvytis turėjo retą progą pagirti N. Mitrou-Longą.

Iš Milano „Olimpia“ (Italija) vasarą atvykęs gynėjas sezonui prasidėjus prarado solidumą, demonstruotą kontrolinių rungtynių ciklo metu.

Eurolygoje jis yra neefektyviausias „Žalgirio“ žaidėjas (vid. 2,2 naudingumo balo per mačą), neskaitant epizodiškai pasirodžiusių Danieliaus Lavrinovičiaus ir Dovydo Butkos.

Nors turi žaidimo NBA patirties, N. Mitrou-Longas naujojoje komandoje ant parketo praleidžia panašiai laiko kaip Dovydas Giedraitis – vid. 12 min. Ir jo skaičiai kol kas nepranašauja didesnio K. Maksvyčio pasitikėjimo.

Kauniečių naujokas klysta taip pat dažnai kaip asistuoja komandos draugams, o pats „iš žaidimo“ atakuoja prasčiausiai ekipoje (35 proc.).

Per šešis Eurolygos turus jo „+/-“ rodiklis teigiamas buvo tik sykį – nors pusę rungtynių „Žalgiris“ laimėjo.

Kalnų N. Mitrou-Longas nevertė ir Vilniuje (4 taškai, 4 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai) – bet bent jau adekvačiau pasirinkdavo progas savo išpuoliams.

Po mačo K. Maksvytis pripažino, jog išankstinę nuomonę apie šį žaidėją kiek pakeitė.

„Matome, kad Nazas – labiau atakuojančio tipo žaidėjas, jo vaidmuo nuo sezono pradžios kažkiek keičiasi. Jei iš pradžių galvojome, kad jis bus labiau įžaidėjas, galintis rungtyniauti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje, dabar matome, kad yra veikiau atvirkščiai“, – atsiliepė treneris.

Tuo metu pats N. Mitrou-Longas situacijos nedramatizuoja.

„Žalgiris“ nėra eilinė komanda, tai – sėkminga ekipa. Prisijungus prie tokio kolektyvo reikia atrasti būdų, kaip jį dar sustiprinti, nesimaišyti kitiems po kojomis. Kartais tai užtrunka greičiau, kartais – ilgiau.

Nenoriu atskleisti mūsų paslapčių, bet sulaukiu užtektinai trenerių pasitikėjimo, gaunu pakankamai laisvės. Ne tik aš, bet ir visa mūsų gynėjų grandis. Kita vertus, kai kurios mūsų žaidimo sistemos detalės skiriasi nuo to, kaip žaisdavome mano ankstesniame klube“, – dėstė 193 cm ūgio krepšininkas.

Jis tvirtino nesukantis galvos dėl savo paties statistinių rodiklių ir daugiau dėmesio skiriantis turnyrų lentelėms.

„Nepralaimime LKL, Eurolygoje turime po lygiai pergalių ir pralaimėjimų – man tokia padėtis patinka labiau nei variantas, jei mano asmeninė statistika būtų aukščiau dangaus, bet pralaimėtume vieną mačą po kito.

Turime labai talentingą komandą, kurioje iniciatyvos gali imtis ne vienas vaikinas, ir manau, jog tai yra mūsų pranašumas. Kalbant apie mane, visiškai pasitikiu savimi. Turiu tiesiog toliau dirbti savo darbą, ir anksčiau ar vėliau tai duos rezultatų“, – kalbėjo N. Mitrou-Longas.

Jis neigė, jog dėl nuvylusios sezono pradžios yra patekęs į psichologinį voratinklį.

„Galbūt jeigu nesisektų žaidėjui, kuris mažiau myli krepšinį, mažiau laiko praleidžia treniruočių salėje, tai jį ir paveiktų. Bet aš pasitikiu įdedamu darbu, kliaunuosi tikimybių teorija – ateis laikas, kai pasieksiu savo vidurkius. Taip pat visiškai pasitikiu mūsų komanda“, – patikino legionierius.

Primename, kad laimėjęs sekmadienį „Žalgiris“ tapo vienvaldžiu LKL lyderiu (8/0), o pirmą nesėkmę patyręs „Rytas“ (7/1) žengia įkandin.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją