„Žalgiris“ namie 108:93 (26:21, 20:25, 34:25, 28:22) įveikė Vilniaus „Rytą“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.

Antras finalo serijos susitikimas bus žaidžiamas šeštadienį, Vilniaus „Jeep“ arenoje.

„Jautėmės ganėtinai laisvai, neblogai dalinomės kamuoliu. Šiandien neįprastai daug bėgome į greitą puolimą, ko sezonu metu pritrūkdavo. Tą šiandien išpildėme gerai. Aišku, tokio didelio tempo rungtynėse taškų daug tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės. Jie tuo pasižymi, o mums norėtųsi kažkiek apriboti tas atakas, ypač jų greitas atakas“, – po mačo kalbėjo pergalės kalvis.

A. Butkevičiaus sąskaitoje – 21 taškas, 4 atkovoti kamuoliai, 10 provokuotų pražangų ir 32 naudingumo balai.

„Reguliariame sezone jie tikrai rizikavo ties manimi ir tai veikdavo. Žinojau, ko tikėtis ir galvojau pats, kaip atakuoti tas situacijas ir būti naudingam komandai. Nieko naujo nebuvo, bet neįprastai sklandžiai dalinomės kamuoliu ir gerai bėgome į greitą puolimą, o mano toks žaidimas ir yra“, – tokio pasirodymo priežastis nagrinėjo puolėjas.

„Žalgiris“ trečio kėlinio pradžioje atsiliko šešiais taškais, bet komandą pažadino stebuklus išdarinėjęs A. Butkevičius – jis triskart pasižymėjo pelnydamas taškus ir išprovokuodamas pražangą, o galiausiai į puolimo fiestą pasijungė ir likę komandos draugai.

Viso per trečią kėlinį kauniečiai sukratė net 34 taškus.

„Reikėjo man solidesnių rungtynių puolime. Eilę rungtynių strigau, smagu, kad gali pasijusti geriau ir pasikelti pasitikėjimą“, – pridėjo jis.

Jo tritaškis ketvirtame kėlinyje padėjo „Žalgiriui“ perkopti šimto taškų ribą. Už tai Kauno klube yra numatytas vienas dalykas, bet A. Butkevičiui to neteks daryti.

„Laukia vakarienė, bet jau turiu savanorį, kuris stos į mano vietą“, – šyptelėjo jis, neatskleidęs geradario vardo, kuris visai komandai pirks vakarienę.

A. Butkevičius ne tik buvo pastebimiausias žaidėjas puolime, bet ir turėjo arti gynyboje – jis su Tomu Dimša dalinosi „Ryto“ lyderio Marcuso Fosterio priežiūrą. Amerikietis mačą baigė su 19 taškų.

„Labai stiprus individualiai žaidėjas, nieko naujo nepasakysiu. Matėme, kaip jis visą sezoną žaidė. Labai aukšto lygio žaidėjas vienas prieš vieną. Nemanau, kad įmanoma sustabdyti pilnai, kažkiek apsunkini metimus ir tikiesi, kad jie skries pro šalį“, – varžovą vertino A. Butkevičius.

Džiaugsmui ir poilsiui daug laiko nebus – šeštadienį žalgiriečiams teks atlaikyti „Jeep“ arenos karštį – šį A. Butkevičius jautė penkerius metus, tik tada vilkėjo „Ryto“ marškinėlius.

„Pasistengsiu perduoti savo patirtį kaip įmanoma vaizdžiau, kad jie žinotų, ko laukti. Ten tikrai savotiška atmosfera, tikrai sunku žaisti, ypač jeigu duodi jiems gerai pasijausti. Bus labai svarbus dalykas, kaip pavyks kontroliuoti rungtynes“, – sakė jis.

Puolėjas pripažino, kad vis dar jaučia sentimentus buvusiai komandai, su kuria praėjusiame sezone tapo LKL čempionu.

„Žinoma, kad jaučiu. Sentimentai lieka, daug metų žaidžiau Vilniuje, manau, kad tai normalu. Bet tie sentimentai virsta į sportinį pyktį ir norisi laimėti su „Žalgiriu“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją