Abu Kauno „Žalgirio“ aukštaūgiai antradienį vakare buvo svarbūs komandos puolimo plane.

Jockas Landale'as pirmą kartą Eurolygoje pataikė net keturis iš 6-ių tritaškių, o Zachas LeDay pirmoje mačo pusėje tapo tikru galvos skausmu PAO gynybai: iki pertraukos pelnė net 15 iš 33-jų visos komandos taškų. Visgi, nei vieno, nei kito pastangų pergalei Kaune nepakako.

Nors Z. LeDay iki pertraukos buvo sunkiai sulaikomas puolime, antroje mačo pusėje jis beveik neturėjo progų ir didžiąją likusio rungtynių laiko dalį sėdėjo ant suolo.

„Jaučiausi gerai, viskas tvarkoje, jokia trauma, tai tiesiog trenerio sprendimas. Juk Jockas Landale'as taip pat žaidė gerai“, – po rungtynių rūbinėje kalbėjo amerikietis.

„Trečiame kėlinyje Nickas Calathesas fantastiškai pataikė, puikūs metimai, ne pagal mūsų planą. Tai buvo jo vakaras.

Visada skaudu pralaimėti, turime toliau sunkiai dirbti ir ruoštis naujoms rungtynėms. Turime tik 48 valandas tą padaryti iki naujos akistatos. Svarbi ir psichologija, ir atsistatymas. Mes būsime pasiruošę“, – po rungtynių kalbėjo Z. LeDay.

Po pertraukos sėkmingai Zachą pavadavęs Jockas Landale'as stebėjosi keista pirma rungtynių puse, kurioje atrodydavo, jog žalgiriečiai vengia žiūrėti į krepšį.

„Pirmoje pusėje atrodė, jog bijotume mesti, nors turėjome tam geras progas. Mūsų tikslas – atakuoti krepšį, kiekvienas šioje komandoje gali pataikyti tolimus metimus ir turime juos mesti“, – po rungtynių kalbėjo J. Landale'as.

Po A. Milaknio pataikyto tritaškio su pražanga Artūras turėjo pramesti baudą, tačiau netikėtai kamuolys įkrito. Tiesa, anot australo, mačas pralaimėtas buvo toli gražu ne čia.

„Nelengva apie tai kalbėti. Neturėjome apskritai patekti į tokią situaciją, kurioje atsidūrėme. Padarėme per daug klaidų.

Na, juk negalima dėl to kaltinti Milaknio. Bet taip, planas buvo pramesti“, – kalbėjo J. Landale'as.


Eurolygos rikiuotė po 9 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų sanktykis):

1.Anadolu Efes7237
2.AX Armani7223
3.CSKA6294
4.Barcelona6251
5.Maccabi6395
6.Real6334
7.Chimki638
8.Panathinaikos5424
9.ASVEL54-46
10.Bayern45-24
11.Baskonia3511
12.Žalgiris36-3
13.Olympiakos36-42
14.ALBA36-45
15.Valencia36-47
16.Fenerbahče26-47
17.Crvena Zvezda27-32
18.Zenit27-91

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ Atėnų klubą įveikė abu kartus ir iki antradienio vakaro buvo laimėjęs keturias iš penkių pastarųjų akistatų.

„Dvigubą“ Eurolygos savaitę kauniečiai tęs ketvirtadienį dar vienomis namų rungtynėmis – į Lietuvą atvyks stipriausias Serbijos klubas Belgrado „Crvena Zvezda“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)