Ioannio Sfairopoulo vadovaujama ekipa sezono starte įveikė Miuncheno „Bayern“ (69:68), nusileido „Crvena Zvezda“ (63:75), Milano „Olimpia“ (72:83) ekipoms, pranoko Vilerbano ASVEL (93:85), o praėjusią savaitę namuose 77:73 palaužė Atėnų „Panathinaikos“.

Strategas džiaugiasi pergalingomis rungtynėmis su „Panathinaikos“ ir vietiniame fronte laimėta kova prieš Jeruzalės „Hapoel“. I Sfairopoulas neabejoja, jog Jure Zdovco vadovaujama kompanija į Tel Avivą atvyks siekti pirmosios pergalės.

„Žaisime labai svarbias ir sunkias rungtynes. Dvikova bus sudėtinga, nes varžovai sieks iškovoti pirmąją pergalę Eurolygoje bei savo gretose turės visus krepšininkus, išskyrus Joffrey Lauvergne.

Turime išlikti susikaupę, jog nesulauktume nemalonios staigmenos. Mums reikia parodyti kokybę ir norą laimėti. „Žalgirio“ gretose netrūksta patyrusių krepšininkų.

Turime protingai žaisti abejose aikštės pusėse. Tikiuosi, jog arenoje mus palaikys sausakimšos tribūnos bei padės pasiekti dar vieną pergalę“, – vylėsi strategas.

Tik praėjusiame ture į rikiuotę grįžęs „Maccabi“ vidurio puolėjas Ante Žižičius mano, jog komanda šiuo metu demonstruoja gerą sportinę formą.

„Sezoną pradėjome pergale prieš „Bayern“, tačiau dar neturėjome tokio ritmo. Rungtynės po rungtynių mūsų žaidimas gerėja ir šiuo metu esame geros sportinės formos“, – teigė A. Žižičius, kuriam mačas su „Panatinaikos“ buvo pirmasis Eurolygoje šiame sezone.

„Svarbiausia, kad komanda gerai žaidė ir laimėjo be manęs“, – kalbėjo A. Žižičius.

Aukštaūgis išskyrė „Žalgirio“ naujoką Joshą Nebo, su kuriuo buvo susitikęs Izraelyje praėjusiame sezone.

„Tris kartus žaidžiau prieš Nebo, jis labai atletiškas krepšininkas ir laukiu dar vienos akistatos su juo“, – kalbėjo nuo 2020-ųjų „Maccabi“ ekipoje žaidžiantis kroatas.

Ante Zizičius

Kauno „Žalgirio“ stovykloje galų gale yra ir geresnių žinių. Antradienį Tel Avive vyksiančių Eurolygos rungtynių su „Maccabi“ išvakarėse kauniečių treneris Jure Zdovcas pranešė apie dviejų gynėjų sugrįžimą į komandos rotaciją.

„Žalgiris“ su graiko Ioannio Sfairopoulo treniruojama „Maccabi“ ekipa antradienį susigrums 21.05 val.

„Maccabi“ nebus vienintelis iššūkis „Žalgiriui“ šią savaitę – penktadienį Kauno komandos laukia vizitas Stambule, kur teks stoti į kovą su kol kas stringančiais praėjusio sezono Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ (1/4) krepšininkais.

Primename, kad „Žalgiris“ bent jau iki sausio pabaigos bus priverstas verstis be vieno iš savo kertinių žaidėjų Joffrey Lauvergne'o. Prancūzui bus atlikta peties operacija. Traumos sezono pradžioje iš rikiuotės išvedė ne tik J. Strelnieką ir E. Mudiay. Dvejas Eurolygos rungtynes teko praleisti ir žalgiriečių kapitonui Pauliui Jankūnui, tačiau antradienį Tel Avive jis taip pat turėtų rungtyniauti.

Eurolygos rikiuotė po 5 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.FC Barcelona5066
2.Olimpia5040
3.Real4139
4.CSKA4112
5.Olympiakos3240
6.ASVEL329
7.Maccabi32-10
8.Baskonia32-21
9.Zenit32-21
10.Fenerbahce2324
11.Crvena Zvezda233
12.AS Monaco23-8
13.ALBA23-11
14.FC Bayern14-18
15.Anadolu Efes14-20
16.Panathinaikos14-37
17.UNIKS14-40
18.Žalgiris05-47



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)