Kol kas vienintelis be pergalių tarp visų Eurolygos komandų esantis „Žalgiris“ (0/5) antradienio vakarą Izraelyje susirems su „Maccabi“ (3/2) ekipa ir tai darys turėdamas didesnį žaidėjų pasirinkimą, nei praėjusią savaitę.

Kaip spaudos konferencijos metu informavo J. Zdovcas, „Žalgirio“ treniruotėse jau dalyvauja traumas išsigydę gynėjai – Janis Strelniekas ir Emmanuelis Mudiay. Abu legionieriai įtemptą praėjusios savaitės mūšį su Miuncheno „Bayern“ praleido, latvis Strelniekas dėl blauzdos problemų apskritai nežaidė ir ketvirtojo turo išvykos rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“.

„Abu krepšininkai jau normaliai treniruojasi. Jeigu jie nori būti aikštėje rytoj, jie tiesiog privalo treniruotis pilna jėga. Abu žaidėjai pakviesti į Kauną tam, kad būtų komandos lyderiai, todėl jų dalyvavimas mus labai svarbus ir reikalingas. Visų pirma, tai mums padės išplėsti rotaciją“, – tvirtino J. Zdovcas, praėjusį ketvirtadienį Kaune prieš „Bayern“ turėjęs stoti su itin praretėjusiomis gretomis.

„Žinote, jeigu nori laimėti Eurolygoje – turi gerai žaisti ne 25 minutes, o visas rungtynes. Taigi, mūsų tikslas – žaisti stabiliai“, – prisiminęs dviejų paskutinių Eurolygos mačų eigą pridūrė slovėnas.

„Maccabi“ nebus vienintelis iššūkis „Žalgiriui“ šią savaitę – penktadienį Kauno komandos laukia vizitas Stambule, kur teks stoti į kovą su kol kas stringančiais praėjusio sezono Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ (1/4) krepšininkais.

Ir tai bus jau antroji dviguba Eurolygos savaitė nuo tada, kai atleistą Martiną Schillerį pakeitęs J. Zdovcas stovi prie „Žalgirio“ vairo. Prisiminęs pirmąją, kurios metu „Žalgiriui“ kailį išvelėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ ir „Olympiakos“, slovėnas teigė, jog dabar situaciją yra kiek palankesnė.

„Tvarkaraštis nėra mūsų draugas, ypač žinant esamas problemas. Bet tu negali to pakeisti. Ši savaitė bus šiek tiek lengvesnė nei mano debiutinė, nes tarp rungtynių turime viena diena daugiau. Tąsyk žaidėme antradienį ir ketvirtadienį, o dabar žaisime antradienį ir penktadienį. Viena diena psichologinio poilsio ir treniruočių keičia daug. Taigi, dabar būtina keliauti nuo rungtynių iki rungtynių. Svarbu, kad eitume į aikštę su nugalėtojų mentalitetu, tik taip galime kažką įveikti ir kažką pasiekti“, – dėstė treneris.

Kalbėdamas apie „Maccabi“ J. Zdovcas išskyrė du Izraelio komandos narius – vidutiniškai po 16,6 taško renkantį gynėją Scottie Wilbekiną ir amerikietį puolėją Jamesą Nunnally, pridedantį po 14,2 taško per Eurolygos rungtynes.

„Mūsų laukia rimtas iššūkis, nes žaisti Tel Avivo arenoje visada sunku. Jeigu norime išlikti rungtynėse ir mesti pirštinę varžovams, turime kontroliuoti Wilbekiną ir Nunnally. Tai skirtingo tipo žaidėjai, bet abu rungtyniauja rezultatyviai, atakuoja drąsiai. Wilbekinas nuolat ieško kontakto, yra gudrus krepšininkas, todėl tam tikrai ruošimės. Svarbu pradėti nuo geros gynybos“, – tikino J. Zdovcas.

„Taip, mes neturime Wilbekino lygio žaidėjo, kuris gali nulemti rungtynes vienas. Ir tai reiškia, kad privalome žaisti kuo komandiškesnį krepšinį. Turime būti kietesni ir protingesni lemiamais momentais. Iš paskutinių rungtynių įspūdžių galiu pasakyti, kad jau pradėjome daugiau dalintis kamuoliu, išplėtėme puolimą, išsimetame laisvesnius metimus. Tai yra pozityvu“, – pridūrė jis.

Eurolygos šeštojo turo tvarkaraštis

„Žalgiris“ su graiko Ioannio Sfairopoulo treniruojama „Maccabi“ ekipa antradienį susigrums 21.05 val.

Primename, kad „Žalgiris“ bent jau iki sausio pabaigos bus priverstas verstis be vieno iš savo kertinių žaidėjų Joffrey Lauvergne'o. Prancūzui bus atlikta peties operacija. Traumos sezono pradžioje iš rikiuotės išvedė ne tik J. Strelnieką ir E. Mudiay. Dvejas Eurolygos rungtynes teko praleisti ir žalgiriečių kapitonui Pauliui Jankūnui, tačiau antradienį Tel Avive jis taip pat turėtų rungtyniauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)