Delfi.lt sulaukė skaitytojos laiško apie nesėkmingą bandymą nusipirkti bilietus į atkrintamąsias rungtynes Barselonoje.

Ji su draugų kompanija ketina balandžio 28 dieną svečiuotis Katalonijos sostinėje ir mielai apsilankytų Eurolygos ketvirtfinalio antroje dvikovoje.

„Barcelona“ informuoja, kad norėdami stebėti rungtynes apie 7500 žiūrovų talpinančioje „Palau Blaugrana“ arenoje „Žalgirio“ sirgaliai turi kreiptis į Kauno klubą.

Tačiau su klubu bendradarbiaujanti kelionių agentūra atskirai neparduoda bilietų į rungtynes: sirgaliai turi pirkti visą paketą – skrydį iš Kauno pirmyn ir atgal bei bilietą.

Toks variantas netinka tiems, kurie ketina keliauti savarankiškai.

Šioje vietoje pats „Žalgiris“ nedaug kuo gali padėti, mat „Barcelona“ Kauno komandos aistruoliams rezervavo tik 150 vietų svečių sektoriuje: tiek ta tribūna talpina sirgalių.

„Iš esmės tiek vietų yra užsakomajame lėktuve, su kuriuo paprastai skrenda komanda ir sirgaliai. Tad tie rezervuoti bilietai tiems, kurie skrenda su komanda užsakomuoju reisu.

Be abejo, „Žalgirį“ Barselonoje norės palaikyti kur kas didesnės sirgalių gretos, tačiau klubas neturi galimybių, kaip padėti kitiems, kurie netelpa į svečių sektorių“, – teigė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris.

Eurolygos ketvirtfinalio serijos tarp „Barcelonos“ ir „Žalgirio“ komandų tvarkaraštis:

  • Balandžio 26 d., trečiadienis, 21 val. „Barcelona” – „Žalgiris“
  • Balandžio 28 d., penktadienis, 21 val., „Barcelona” – „Žalgiris“
  • Gegužės 3 d., trečiadienis, 20 val., „Žalgiris“ – „Barcelona”
  • Gegužės 5 d., penktadienis, 20 val. „Žalgiris“ – „Barcelona” (jeigu prireiks)
  • Gegužės 9 d., trečiadienis, 21 val. „Barcelona” – „Žalgiris“ (jeigu prireiks)


Neįleido net be „Žalgirio“ spalvų ir atributikos

Perkant bilietus per „Barcelonos“ klubo svetainę, suvedant lietuvišką kortelę ar darant užsakymą įvedus lietuvišką vardą ir pavardę, sistema vėliau anuliuoja tokį užsakymą ir pinigai yra grąžinami.

Akivaizdu, kad bilietus pavyktų įsigyti perkant iš ispaniško banko sąskaitos per Ispanijoje gyvenantį asmenį. Tačiau net ir tai negarantuotų atvirų durų į „Palau Blaugrana“ areną.

Ispanijoje gyvenantis lietuvis pasakojo mačą planavęs stebėti kartu su sūnumi. Rungtynių dieną vyras už beveik 200 eurų internetu nusipirko du bilietus į arenos VIP sektorių. Ilgametis krepšinio mėgėjas iš karto elektroniniu paštu sulaukė tiek patvirtinimo apie įvykdytą užsakymą, tiek pačių bilietų.

Problemos prasidėjo tik tuomet, kai jis su sūnumi nuvyko į „Palau Blaugrana“ stebėti Ispanijos ir Lietuvos krepšinio grandų akistatos.

„Visiškas kuriozas. Atvykome likus 15-20 minučių iki rungtynių pradžios, nuėjome prie VIP zonos. Ten mums ant riešo uždėjo specialią apyrankę, nuskenavo bilietus – viskas buvo gerai. Bet kai netrukus norėjome užeiti į salę, nei mano, nei sūnaus bilietai jau nebeveikė.

Arenos darbuotojai man pasakė, kad lietuviai negali eiti į „Barcelona“ VIP ložę. Buvau šokiruotas, nesupratau, kur čia problema. Juk su savimi net neturėjau jokios atributikos – atvažiavome tiesiog gerai praleisti laiko ir pasižiūrėti krepšinio“, – stebėjosi Linas.

Jis teigė taip ir negavęs jokio įspėjimo apie anuliuotą bilietą, tik kitą rytą pamatęs, kad sumokėti pinigai grąžinti į jo sąskaitą.

„Barcelona“ tokią bilietų platinimo politiką ėmė taikyti nuo praėjusių metų UEFA Europos lygos ketvirtfinalio, kuriame FC „Barcelona" susitiko su Frankfurto „Eintracht“.

Prieš balandžio viduryje vykusį atsakomąjį mačą Katalonijos sostinėje Frankurto komandos sirgaliai išpirko apie du trečdalius bilietų į „Camp Nou“ stadioną. Nors „Barcelona“ žaidė namie, tribūnos nusidažė „Eintracht“ spalvomis bei aidėjo vokiečių klubo sirgalių skanduotės.

Po lygiųjų išvykoje „Barca“ namie sensacingai pralaimėjo 2:3 ir pasitraukė iš turnyro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją