Ispanijoje gyvenantis Linas Delfi pasakojo mačą planavęs stebėti kartu su sūnumi. Rungtynių dieną vyras už beveik 200 eurų internetu nusipirko du bilietus į arenos VIP sektorių.

Ilgametis krepšinio mėgėjas iš karto elektroniniu paštu sulaukė tiek patvirtinimo apie įvykdytą užsakymą, tiek pačių bilietų.

Problemos prasidėjo tik tuomet, kai jis su sūnumi nuvyko į „Palau Blaugrana“ stebėti Ispanijos ir Lietuvos krepšinio grandų akistatos.

„Visiškas kuriozas. Atvykome likus 15-20 minučių iki rungtynių pradžios, nuėjome prie VIP zonos. Ten mums ant riešo uždėjo specialią apyrankę, nuskenavo bilietus – viskas buvo tvarkoje. Bet kai netrukus norėjome užeiti į salę, nei mano, nei sūnaus bilietai jau nebeveikė.

Arenos darbuotojai man pasakė, kad lietuviai negali eiti į „Barcelona“ VIP ložę. Buvau šokiruotas, nesupratau, kur čia problema. Juk su savimi net neturėjau jokios atributikos – atvažiavome tiesiog gerai praleisti laiko ir pasižiūrėti krepšinio“, – stebėjosi Linas.

Jis teigė taip ir negavęs jokio įspėjimo apie anuliuotą bilietą, tik kitą rytą pamatęs, kad sumokėti pinigai grąžinti į jo sąskaitą.

Bilietus į „Barcelona“ krepšinio ekipos rungtynes platina pats katalonų klubas. Prieš dvikovą su „Žalgiriu“ svečių gerbėjams buvo rezervuota apie 80 vietų, kurias užėmė kartu su Kazio Maksvyčio auklėtiniais užsakomuoju skrydžiu Barseloną pasiekę aistruoliai iš Lietuvos.

Visus likusius bilietus buvo leidžiama įsigyti tik iš sąskaitų Ispanijos bankuose, kaip padarė ir minėtas krepšinio mėgėjas Linas. Tik registruodamasis pardavimų sistemoje jis nurodė turintis lietuvišką asmens dokumentą.

Pašnekovas taip pat pasakojo prie arenos įėjimo susidūręs su daugiau tautiečių, kuriems nepavyko patekti į „Palau Blaugrana“ VIP sektorių.

„Buvo dar vienas vyras, specialiai atskridęs į Barseloną – jo irgi neįleido, nors turėjo bilietą. Berods dar buvo pora jaunų vaikinų, kurių, kaip supratau, kiek anksčiau taip pat neįleido.

Man visiškai nesuvokiama, kodėl visoje arenoje buvo daug lietuvių, bet VIP zonoje mes buvome nepageidaujami. Suprasčiau, jei būčiau kėlęs kažkokių problemų, ateičiau apsvaigęs nuo alkoholio ar panašiai. Bet juk ėjau į rungtynes visiškai legaliai, iš anksto nusipirkęs bilietą.

Šokiruoja, kad klubas skirsto žiūrovus pagal tautybę. Juk man ant kaktos nebuvo parašyta, kad sergu už „Žalgirį“, gal ėjau palaikyti „Barcos“. Kitas dalykas, jei jau yra taip nuspręsta, jie galėtų man apskritai neparduoti bilieto arba bent jau atšaukti jį iš anksto, o ne jau atsistojus prie durų. Į krepšinį visame pasaulyje vaikštau nuo 1979 metų, ir niekur tokio fokuso nesu patyręs“, – stebėjosi Linas.


Delfi penktadienį prašė „Barcelona“ klubo atstovų pakomentuoti šią situaciją, bet atsakymo iki šiol nesulaukė. Jį gavus straipsnis bus papildytas.

Ketvirtadienio mačą 7,5 tūkst. vietų turinčioje „Palau Blaugrana“ stebėjo 5,5 tūkst. žiūrovų. Anot rungtynėse dirbusio Delfi žurnalisto Lino Jociaus, VIP sektorius, į kurį užginta patekti lietuviams, buvo pustuštis.

Primename, kad nepaisant triukšmingo tautiečių palaikymo, „Žalgiris“ vilčių neturėjo ir pralaimėjo Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniams 74:93.

"Barcelona" - "Žalgiris" rungtynių statistika
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)