Pirmadienį žalgiriečiai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) namie 101:63 (22:14, 34:12, 17:26, 28:11) nepasigailėjo Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (11-6) klubo.

Taip „Žalgiris“ pratęsė sėkmingą savaitės trukmės atkarpą – prieš tai dvigubos Eurolygos savaitės metu namie užtikrintai įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubus.

„Mano žaidėjai į šias rungtynes pažiūrėjo rimtai, gerai gynėsi, užsitikrino pergalę pirmoje mačo pusėje ir atliko puikų darbą. Tokios rungtynės yra kritinės po dvigubos savaitės mačų, kuriuose paliekame paskutinius savo energijos lašelius. Žinau, kad turiu gerą komandą, kuri žaidžia kartu ir nori atlikti darbą. Šiandien mums buvo gera diena.

Buvome susikaupę, žaidėme solidžiai. Kai jie suprato mūsų nusiteikimą, jų viltys šokiruoti pasaulį sumenko. Tiesiog noriu, kad mano komanda tobulėtų ir manau, kad turėjome gerą savaitę“, – po pergalės kalbėjo italas.

Kaip po tokių sėkmingų atkarpų neužriesti nosies ir toliau tobulėti? A. Tricnhieri šioje vietoje save lygino su tinkamą vaistų kokteilį ruošiančiu vaistininku.

„Mano darbas yra išlaikyti juos tam tikrame koncentracijos lygyje, su geru nusiteikimu ir kartu įkvėpti pasitikėjimo savimi. Tai nėra lengvas darbas, bet jie nusipelno geriausio, nes stengiasi viršyti savo limitus.

Pavyzdžiui, Lukas Lekavičius. Paskutinėse dvejose rungtynėse jis beveik nežaidė. Šiandien jam prireikė 12 minučių, kad pagautų ritmą, bet likusias 13 minučių sužaidė gerai. Buvau pasirengęs laukti jo, nes jis turi didelę širdį ir nėra lengva pradėti žaisti gerai spragtelėjus pirštais. Jis – puikus pavyzdys, kokią komandą turime“, – pridėjo A. Trinchieri.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais penktadienį, kai išvykoje susitiks su Roko Giedraičio atstovaujama Belgrado „Crvena Zvezda“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją