Prieš šeštadienį laukiančią dvikovą su Panevėžio „Lietkabeliu“ N. Pacevičius pasidalino mintimis apie darbą Indonezijoje, gaunamas pamokas ir iššūkius bandant naujoves komandos žaidime.

– Visų pirma, ar gera sugrįžti į Lietuvą?

– Tikrai taip. Nors aš daug stebėjau Lietuvos krepšinio lygą ir apskritai europinį krepšinį. Visi pažįstami, visi maloniai sutiko, todėl tikrai smagu sugrįžti.

– Papasakokite apie savo darbą Indonezijoje.

– Specifika, aišku, skiriasi nuo mano įprastų darbų Lietuvoje. Pirmiausia, ėjau vyriausiojo trenerio pareigas. Į tai įeina treniruočių planavimas, komandos komplektacija, kuri daugiausiai gulėjo ant mano pečių. Atsakomybės buvo daugiau. Kitas dalykas, Indonezijos čempionato sistema yra unikali visame pasaulyje – iššūkių ten buvo kiekvieną dieną. Nesiplėsiu, tikrai nebuvo lengva. Visiškai kita kultūra, religijos – ateityje tai manęs jau nebestebins taip, kaip pirmąsyk ten nuvykus. Tikrai įdomi patirtis. Bet nebuvo jokios abejonės, kad noriu grįžti ir vėl darbuotis tame lygyje, kuriame esu dabar.

– Koks krepšinis žaidžiamas Indonezijoje?

– Jie orientuojasi į NBA. Aš vis sakydavau, kad tikrai neverta per daug žiūrėti amerikietiško krepšinio, nes nė vienas ten vis tiek nežais. Stengiausi, kad vietiniai neskraidytų kažkokiais padebesiais. Net rodydavau LKL ir Eurolygos rungtynes, kad suprastų, ko aš iš jų noriu. Mūsų komanda kažkiek ir išsiskyrė iš kitų žaidimo stiliumi. Ten dirba ir daugiau trenerių iš Europos, bet vis tiek dominuoja „bėk ir mesk“ krepšinis.

– Ko spėjote išmokti iš trenerio K. Kemzūros?

– Labai daug. Nesinori kalbėti lozungais, bet iš tikrųjų per šitą savaitę aš daugiau paaugau nei per pusmetį Indonezijoje. Kęstutis – aukščiausio lygio treneris: jo reikalavimai, visas treniruočių suplanavimas iki smulkiausių detalių ir taip toliau.

– Kaip sekasi įtraukti naujovių į komandos žaidimą? Kur kyla didžiausi iššūkiai?

– Nenorime draskyti to, kas buvo daroma septynis mėnesius – daug kas buvo daroma gerai. Tiesiog yra tam tikri žaidėjų įpročiai, kuriuos mums, treneriams, norisi išgyvendinti. Rungtynių metu Jonavoje tai vėl išlindo, tam tikri dalykai, kuriuos norėtųsi išgyvendinti. Bet suprantame, kad žaidėjai nėra kažkokie robotai, nepasikeis labai gretai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją