Per likusią vasario mėnesio dalį Vilkai sužais tik vienerias rungtynes. Iki taurės savaitgalio ir rinktinių pertraukos jie „Avia Solutions Group“ arenoje sekmadienį „Betsafe-LKL“ antrojo rato dvikovoje varžysis su į svečius atvyksiančia Jonavos „CBet“ (6-11).

Pirmajame rate pajėgesni buvo trečiąją vietą lygoje užimantys „Wolves“ (13-5), svečiuose jonaviškius įveikę 83:71.

Nors pastaruoju metu trenerio Virginijaus Šeškaus kariauną krečia sudėties permainos, įžaidėjas Kristupas Žemaitis lengvo pasivaikščiojimo prieš būsimą akistatą nelaukia ir tiki savo komandos galimybėmis pratęsti penkių iš eilės laimėtų rungtynių seriją.

„Su Jonava mūsų istoriją viso žino. Tiek pernai, tiek šiemet visos rungtynės su jais yra klampios ir negražios akiai. Virginijus Šeškus yra toks treneris, kuris moka paspęsti visokias pinkles ir priversti žaisti taip, kaip tu nenori. Aišku, Jonava paskutines kelias savaites ar mėnesį išgyvena ne pačius geriausius laikus, o mes lyg ir esame pakilime. Tai labai tikiuosi, kad pavyks tuo pasinaudoti ir iškovoti svarbią pergalę. Norėtume tai padaryti ramesniu būdu, nei kad būdavo ankstesnėse tarpusavio rungtynėse“, – vylėsi „Wolves“ gynėjas.

K. Žemaitis pasidalino mintinis ne tik apie būsimą akistatą su Jonavos ekipa, bet ir apie Vilkų žaidimą Europos taurėje, pagerėjusį savo pataikymą turnyre, komandos „medaus mėnesį“ su treneriu Nedu Pacevičiumi ir būsimą pertrauką sezone.

Europos taurės sezonas baigtas. Nors nepavyko pateikti į atkrintamąsias, grupės etapą pavyko užbaigti pozityvia nata. Kaip galėtume įvertinti „Wolves“ pasirodymą turnyre?

Vertinčiau dvejopai. Žiūrint į turnyro lentelę, galima sakyti, kad mums pritrūko vienos pergalės iki atkrintamųjų. Bet, imant bendrą paveikslą, visą žaidimą, manau, kad savo grupėje nebuvo verti į jas patekti. Tiesiog per vėlai atkutome. Aišku, džiaugiamės, kad užbaigėme laimėję tris pergales iš eilės. Jos įpūtė daugiau pozityvumo mūsų žaidime. Tai sezono negalėčiau įvertinti gerai, nes tikslas buvo patekti į atkrintamąsias. Ta pabaiga kažkiek pataisė nuotaikas, jas pabandysime perkelti į likusias šalies čempionato kovas.

Tau pačiam tai buvo antrasis sezonas Europos taurėje, į kurią sugrįžai po metų pertraukos. Kaip įvertintum savo žaidimą?

Man viskas klostėsi neblogai. Aišku, galima sakyti, kad ir kortos sukrito – dėl traumų ir kitų dalykų gavau nemažai minučių. Ar pavyko jas išnaudoti tinkamai, to jau reikėtų klausti komandos trenerių. Mano akimis, sekėsi visai neblogai. Buvo ir blankesnių rungtynių, tačiau viso turnyro metu jaučiau, kad esu temoje, kad esu reikalingas ir galiu padėti komandai. Labai smagu galėti žaisti gerame ir stipriame turnyre. Džiaugiuosi, kad jame esu praleidęs jau du sezonus. Per juos pasisėmiau daug patirties, žaidžiau prieš individualiai labai gerus žaidėjus, puikius trenerius ir solidžias komandas.

Lyginant tavo abiejų sezonų statistiką Europos taurėje, matosi faktas, kad pagerinai metimų taiklumą tiek iš žaidimo, tiek nuo baudų linijos. Kas tai nulėmė?

Komandos draugai gerai surasdavo ties tritaškio linija, nes daugiausiai tolimų metimų mečiau iš statinių pozicijų, o tai, turbūt, krepšinyje yra lengviausiais metimas. Nuolat stengiuosi tobulinti ir gerinti savo metimą. Tritaškiai tikrai sukrito geru procentu. Prieš treniruotes ir po jų daug dirbame tobulindami metimus. Rungtynių apšilimuose taip pat akcentuojame tuos metimus, kokius dažniausiai atliekame žaisdami. Tai, manau, tas darbas atsiperka ir matosi rezultatuose.

Jonavos komanda keičia savo veidą. Komandą jau paliko dalis žaidėjų, prisijungė duetas iš bankrutavusių „Gargždų“, taip pat sukirsta rankomis su legionieriumi vidurio puolėju. Kaip, tavo nuomone, jie pakeis varžovų komandos veidą? Ar keisis jos žaidimas?

Treneris Šeškus turi savitą žaidimo braižą. Spėju, kad jų žaidimas bus panašus, tik žais kiti žaidėjai. O kiek tai pakeis komandą, labiau pamatyti turėtume po pertraukos. Jau bus praėję šiek tiek laiko, galbūt prisijungs dar žaidėjų, turės daugiau treniruočių, labiau pajus žaidimą, todėl labiau vertinti galėsime nuo kovo mėnesio. Jie reikės atbūti tas rungtynes su mumis, išsilaižyti žaizdas, susitvarkyti kitus reikalus. Aš jų tikrai nenurašyčiau pavasarį, nes puikiai žinome, kokios yra pavojingos Šeškaus komandos, ypač žaidžiant vietiniame fronte.

Kokie bus pagrindiniai akcentai, kuriuos reikės išpildyti, siekiant pratęsti pergalių seriją?

Visų pirma, turėsime kreipti dėmesį į savo pačių žaidimą. Turime daug ką gerinti. Rungtynės Londone su „Lions“ parodė, kad vis geriau išnaudojame situacija, taip vadinamuosius mismatch‘us. Pastebime, kad ir gynyboje geriau kalbamės, geriau išnaudojame pražangas iki bonuso. Todėl esu tikras, kad sekmadienio rungtynės bus labiau apie mus pačius. Manau, kad mūsų žaidėjai supranta, kad tai bus paskutinės rungtynės prieš pertrauką. Norime lygoje ne tik išsaugoti trečią vietą lentelėje, bet ir pakovoti dėl antrosios reguliaraus sezono vietos. Turėsime visi rimtai pažiūrėti į rungtynes ir norėtųsi į pertrauką išeiti geromis nuotaikomis.

Prie „Wolves“ komandos vairo stojus treneriui Nedui Pacevičiui, ji dar nėra pralaimėjusi. Vis dar tęsiasi „medaus mėnuo” su naujuoju treneriu ar jau randate savo žaidimo braižą?

Labai noriu tikėti, kad jau atsiranda ir braižas. Rungtynių imtis dar nėra didelė, bet jau matome kelias rungtynes iš eilės ir žaidimas, ir jo kokybė eina į viršų. Kritiniais ar sunkesniais momentais ir atkarpomis nebepasimetame, nebepalūžtame. Žaidžiame daug panašių dalykų, kuriuos žaidėme prie trenerio Kemzūros, bet atrodo, kad kažkokiu būdu tiek puolime, tiek gynyboje juos realizuojame geriau. Manau, kad treneris Pacevičius per tas tris savaites padarė labai gerą įdirbį. Galima sakyti, kad mobilizavomės, kažkiek pakeitėme savo veidą. Matysime, kaip nukeliausime tą finalinę sezono dalį po pertraukos, pavasarį, kai treneris turės daugiau treniruočių ir galės įdėti daugiau savo dalykų.

Po šių rungtynių komanda turės 3 savaičių pertrauka. Žaidėjai per ją turės ir trumpas kelių dienas atostogas. Ar esi suplanavęs ką veiksi iki sugrįžimo į treniruočių procesą?

Tvarkaraštis yra sudėliotas taip, kad turėsime šiek tiek laiko atsikvėpti. Esu suplanavęs trumpam išvykti į Barseloną. Bandysiu šiek tiek pravalyti galvą, pabūti kitoje šalyje kelias dieneles. Grįžus bus aktyvus poilsis, neleisiu sau daug laiko sėdėti. Stengsiuosi nuvykti pažiūrėti Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverto rungtynes. Tos laisvos dienos, kaip visada, labai greitai prabėgs ir vėl prasidės sunkus kasdienis darbas.

Standings provided by Sofascore