Klaipėdos ekipoje debiutavo 221 cm ūgio vidurio puolėjas Martynas Andriuškevičius, kuris dėl ligos (sinusito) praleido pirmuosius tris LKL čempionato mačus.

Jis per aikštėje praleistas 13 minučių prametė abu dvitaškius ir dvi baudas, atkovojo 1 kamuolį, išprovokavo 1 pražangą, 3 kartus prasižengė ir blokavo 1 metimą.

Rungtynių eiga:

Kazio Maksvyčio auklėtiniai rungtynes pradėjo kovingai nusiteikę - pirmojo kėlinio viduryje po Nikitos Barinovo metimo iš po krepšio išsiveržė į priekį (11:10). Tuomet CSKA sužaidė atkarpą 12:0 ir atitrūko dviženkle persvara - 22:11.

Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai kantriai kovodami dėl kiekvieno kamuolio ėmė mažinti atsilikimą ir po kelių paeiliui Evaldo Dainio bei Lauryno Mikalausko atakų priartėjo iki 2 taškų - 31:33. Po kelių akimirkų E. Dainys turėjo progą išlyginti rezultatą, tačiau jo metimas skriejo pro šalį. Įnirtinga ir atkakli kova virė 3 minutes, tačiau prieš pat didžiąją pertrauką svečiai iš Rusijos vėl atitrūko - 46:36.

Visgi "Neptūnas" antrąjį (23:22) ir trečiąjį (14:13) kėlinius prieš tituluotą CSKA žvaigždyną laimėjo. Ketvirtajame kėlinyje neptūniečiai po Mariaus Runkausko tolimo metimo net buvo priartėję iki 1 taško - 68:69. Kurį laiką virė atkakli kova, salėje žiūrovai tiesiog ūžė ir skandavo: "Neptūnas".

Deja, kelios klaipėdiečių klaidos ir varžovų rezultatyvios atakos palaidojo "Neptūno" viltis iškovoti istorinę pergalę: pralaimėta 11 taškų skirtumu - 72:83.

"Tai naujas puslapis klubo istorijoje. Kovoti su tokiais krepšinio grandais - tikra garbė. Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai turėjo progos iš arti pamatyti pasaulinio lygio krepšinio žvaigždes ir aukšto lygio krepšinį. Mūsų komandai kova su tokio lygio ekipa - neįkainojama patirtis", - kalbėjo "Neptūno" klubo direktorius Osvaldas Kurauskas.

Rungtynės:

Klaipėdos "Neptūnas" (Lietuva) - Maskvos CSKA (Rusija) 72:83 (13:24, 23:22, 14:13, 22:24).

"Neptūnas": Marius Runkauskas 16 (4/7 tritaškiai), Deividas Gailius ir Vytautas Šarakauskas (8 atk. kam.) po 12, Laurynas Mikalauskas 9, Evaldas Dainys 7, Rashaunas Broadusas 6, Nikita Barinovas ir Martynas Mažeika po 4, Davidas McClure'as 2 taškai. Martynas Andriuškevičius ir Giedrius Gustas taškų nepelnė, o Raimundas Danys nerungtyniavo.

CSKA: Nenadas Krstičius 22, Milošas Teodosičius 16, Vladimiras Micovas 13, Viktoras Chriapa 12 (9 atk. kam., 8 rez. perd.), Sonny Weemsas ir Zoranas Ercegas po 8, Antonas Ponkrašovas 3 taškai. Dimitrijus Sokolovas, Aaronas Jacksonas ir Drew Nicholas taškų nepelnė.

Trenerių komentarai

Kazys Maksvytis ("Neptūnas"): "Buvo graži kova. Tik gaila, kad intrigos nepavyko išlaikyti iki paskutinių sekundžių. Pritrūko šalto proto. Pralaimėjome pirmą kėlinį ir prisirinkome labai daug pražangų - beveik dvigubai lenkėme varžovą pagal šį rodiklį. Šios rungtynės mus įkvėpė. Likus žaisti 3 min. dar buvo intriga. Svarbiausia, kad laikėmės plano. M. Andriuškevičius dar nėra pasiruošęs, tačiau jis dega noru žaisti. Turime spragų po krepšiu ir tikimės, kad Martynas jas užlopys. Šiandien jis sužaidė kelias sėkmingas minutes ir likau patenkintas jo darbu po krepšiu".

Ettore Mesina (CSKA): "Visų pirma, noriu padėkoti varžovams už gerą kovą. Kai „Neptūnas“ priartėdavo, mes gerai sužaisdavome, laikėmės disciplinos. Esu dėl to patenkintas. Esu labai nepatenkintas, kaip žaidėjai neišlaikė sukauptos persvaros. Klaipėdiečiams mus prisivyti leidome net keletą kartų. „Neptūnas“ sužaidė labai geras rungtynes. Tai - pajėgi ir daug metikų turinti komanda. Jie ėjo į aikštelę tik dėl pergalės.

VTB Vieningoji lyga yra neprognozuojama. „Lietuvos rytas“ krito Kazachstane, o „Žalgiris“ pranoko „Lokomotiv“ krepšininkus. Sezonas ilgas ir laukia daug staigmenų. Kai kurie mūsų žaidėjai dar nėra pasiekę geriausios sportinės formos. Jie dar jaučia nuovargį po Londono olimpinių žaidynių ar kvalifikacijos į Europos čempionatą".

Kitas VTB Vieningosios lygos rungtynes "Neptūnas" žais spalio 16 d. namuose su Rygos VEF (Latvija) ekipa.