Savininkų gretose – rokiruotės

Kaip jau DELFI rašė, „Žalgiris“ iš Kauno savivaldybės prašo 10 mln. Lt. V. Masalskis teigia, kad norint baigti bent šį sezoną reikia bent 5 mln. Lt.

„Vasario 15-ą dieną bus trys mėnesiai, kai žaidėjai negauna atlyginimų“, - sako V. Masalskis.

Mažai tikėtina, o greičiau nerealu, kad savivaldybė mestų gelbėjimo ratą skęstančiam „Žalgiriui“. Šiais metais visoms Kauno sporto komandoms planuojama padalinti 3 mln. Lt. Skaičiuojama, kad „Žalgiriui“ teks 2 mln. Lt.

Kauno valdininkai pabrėžia, kad „Žalgiris“ yra privati komanda ir savininkas turi rūpintis jos išlaikymu. V. Romanovas penktadienį pateikė staigmeną – esą „Žalgiris“ perleidžiamas kitiems, su klubu susijusiems asmenims. Paminėtos V. Masalskio ir Modesto Paulausko pavardės. Tačiau klubo savininkų rokiruotės schema kol kas lieka neaiški.

Tai buvo staigmena ir klubo žaidėjams.

„Man iš tikro gaila V. Romanovo. Jis tikrai labai stengiasi dėl ekipos, o jam vienam „patempti“ jau per sunku“, - sakė Kšyštofas Lavrinovičius.

Slegia skolos

V. Romanovas atskleidė, kad šio sezono „Žalgirio“ biudžetas turėjo siekti apie 36 mln. Lt. Tačiau akivaizdu, kad planai neišsipildė – verslininkas sako, kad klubo skolos siekia jau 25 mln. Lt.

Tikimasi, kad V. Romanovui nebeesant formaliu klubo savininku iš savivaldybės bus galima gauti didesnę paramą.

„Jie jau negalės mojuoti koziriu, kad „Žalgiris“ privatus klubas“, - sako V. Romanovas.

Žaidėjų tarpe – sujudimas

Tuo tarpu negaunantys algų sukruto ir „Žalgirio“ žaidėjai. Tam tikrų signalų yra iš legionierių.

„Agentai vis klausinėja apie situaciją. Būną tokių spaudimų, kad jei negauname atlyginimų – išvažiuojame“, - neslepia V. Masalskis.

„Žalgirio“ sporto direktorius jau dėlioja planus, kaip galėtų pasikeisti komandos sudėtis sumažėjus komandos biudžetui. Krepšinio specialistas prisimena Belgrado „Partizan“ ekipos modelį, kai komandoje žaidė jauni Serbijos krepšininkai ir keletas patyrusių žaidėjų. Panašus modelis gali būti pritaikytas ir Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (117)