30 taškų, 36 naudingumo balai – Slobožanskės „Prometey“ klubo atstovams viešnagė Lietuvoje dar ilgai asocijuosis su R. Sulaimono veidu.

29-erių gynėjas buvo pagrindinis šeimininkų pergalės 85:71 prieš Ukrainos ekipą kalvis.

Europos taurės turnyre „Wolves“ laimėjo trečią kartą iš eilės.

„Didelė pergalė. Manau, tarpusavio ryšiai mūsų komandoje jau pradėjo megztis, ir šiandien tai parodėme. Kaip ir savo charakterį: nugalėjome labai talentingus varžovus. Ir tai padarėme remdamiesi gynyba, kova dėl atšokusių kamuolių. Džiaugiuosi, kad pats prie to prisidėjau“, – komentavo R. Sulaimonas.

Tiek įžaidėjo, tiek atakuojančio gynėjo pozicijose galintis rungtyniauti 194 cm ūgio krepšininkas pataikė pirmus penkis savo tolimus metimus, vėliau daugiau ieškojo komandos draugų, kuriems asistavo 7 kartus.

Tai buvo geriausios rungtynės per nigerietiškų šaknų turinčio amerikiečio karjerą, o vyšnia ant torto pačiam žaidėjui tapo 3 perimti kamuoliai.

Tiesą sakant, R. Sulaimonas iš varžovų atėmė ir ketvirtą, kuris būtų pakartojęs „Wolves“ legionieriaus asmeninį rekordą šioje statistikos grafoje – tik jau šokdamas lėkti į greitą ataką užmynė šoninę liniją.

Delfi atkreipus į tai dėmesį, R. Sulaimonas net krykštė iš pasitenkinimo ir mušė delnais su žurnalistu.

„Kad ir kaip sužaisčiau rungtynes, mano tėtis po jų visada man primena apie perimtus kamuolius – jo nuomone, turėdamas tokį kūną, tokį atletiškumą turėčiau kaskart nudžiauti du ar tris. Taigi, šįkart manęs laukia labai malonus pokalbis“, – juokėsi 29-erių sostinės „vilkas“.

Tai patvirtina naujoko statistika – po trečiadienio benefiso jis tapo rezultatyviausiu Europos taurės turnyro krepšininku (vid. 20,2 taško).

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) R. Sulaimonas pagal pelnomus taškus (18,8) užima trečią vietą.

Bet svarbiau tai, jog gynėjas parodė gebantis imtis tikrosios lyderystės ir žaisti ne sau, o komandai.

„Komandos draugai ir treneriai manimi pasitiki, žino, ką galiu aikštėje. Ši ekipa man labiausiai ir patinka dėl to, kaip vienas kitu pasikliauname. Kartais turiu daugiau rūpintis taškais, kartais daugiau dirbti gynyboje, būti lyderis. Šįkart mane ragino mesti pasitaikius mažiausiai progai – kadangi jaučiausi gerai, taip ir dariau, žaidžiau laisvai.

Tiesą sakant, iš pradžių net nesupratau, ką reiškiu komandai, tiesiog stengiausi žaisti kaip įmanoma geriau. Bet treneriai ir komandos draugai nori, kad būčiau lyderis – šio vaidmens aš dar mokausi, turiu prie jo priaugti. Puiku, kad visi man padeda tai daryti, savo ruožtu, turiu būti tikras profesionalas kiekvieną mielą dieną, stengtis kiekvienoje treniruotėje. Žinau, kad jei taip elgsiuosi, likusi komanda seks manimi“, – apie savo statusą „Wolves“ gretose atsiliepė R. Sulaimonas.

Rasheedas Sulaimonas

Į Lietuvą jis persikėlė iš Turkijos, kur vilkėdamas „Konyaspor“ marškinėlius tapo vienu rezultatyviausių vietinio čempionato dalyvių (vid. 18 tšk., 4-a vieta lygoje).

Po studijų JAV R. Sulaimonas taip pat žaidė Prancūzijoje ir Ispanijoje, bet tik Europos taurės ar FIBA Čempionų lygos klubuose.

Paklaustas, ar regi save Eurolygoje, jis rodė dar didesnes ambicijas.

„O kas nenorėtų ten žaisti? Esu kovotojas, noriu rungtyniauti aukščiausiame lygyje. Ir manau, kad galiu – ar tai būtų Eurolyga, ar NBA, ar Europos taurės turnyras kaip šiais metais. Kiekviename mače dėsiu visas pastangas, kad mano komanda laimėtų, o kartu demonstruosiu savo talentą – tai, ko kitoms komandoms trūksta“, – dėstė R. Sulaimonas.

Pasitikrinti savo jėgas Eurolygos kontekste amerikietis galės jau sekmadienį, kai „Wolves“ namuose priims Kauno „Žalgirį“.

Akistatą su Lietuvos čempionais R. Sulaimonas vadina „labai jaudinančiu iššūkiu“ – tiek jam asmeniškai, tiek visam klubui.

„Dėl tokių rungtynių gyvename, žaidžiame krepšinį. Džiaugiuosi, kad rungtyniausime namuose, kur atmosfera šįvakar vėl buvo puiki. Žinau, kad „Wolves“ – naujas klubas, dar neturintis savo sirgalių bazės. Bet matydami, kaip aistringai žaidžiame ir atstovaujame Vilniui, žmonės pradeda mus mėgti. Tikėkimės, kad nenustosime laimėti, ir mūsų gerbėjų gretos augs“, – užbaigė R. Sulaimonas.

Europos taurės turnyre „Wolves“ kitas rungtynes po savaitės taip pat žais namuose su Venecijos „Umana Reyer“ (Italija).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją