EYBL turo mače SKM auklėtiniams pavyko iškovoti dvi pergales. Jie įveikė Rusijos „Arsenal“ ir „Runa“ ekipas. „SKM-KPMG“ nusileido Rusijos klubo „Vasileostrovskaja“ krepšininkams, o taip pat Biržų komandai.

Paskutinė kova buvo principinė. Vilniaus derbyje, kuriame susitiko „SKM-KPMG“ ir Vilniaus „LUMO“ komandos, sprendėsi SKM krepšininkų pozicija turnyro lentelėje. Tam, kad būtų iškovota bronza trečiame EYBL ture, SKM ekipai reikėjo pergalės 28 taškų skirtumu. Tris rungtynių kėlinius „SKM-KPMG“ žaidėjai pirmavo ir atrodė, kad pergalę, nors ir ne tokiu dideliu skirtumu, tačiau pavyks pasiekti, visgi paskutinėmis rungtynių minutėmis padarytos klaidos lėmė varžovų pergalę 2 taškų skirtumu.

„Viskas griūti pradėjo, kai priešininkai pradėjo naudoti zoninį spaudimą. Daug kartų nespėjome grįžti į gynybą, padovanojome varžovams kamuolį ir jie perėmė iniciatyvą“, - po paskutinių rungtynių sakė SKM ekipos strategas.

Anot trenerio, jo komanda aikštelėje atrodė geriau, tačiau viską nulėmė nesugebėjimas atsilaikyti prieš varžovų zoninę gynybą.
Galutinėje įskaitoje SKM penkiolikmečiai šiame ture užėmė 5-ą vietą, o viso sezono ir iš viso jame žaistų trijų turų suvestinėje išsirikiavo 8-oje pozicijoje iš 16 galimų.

„Pasirodymą ture vertinu vidutiniškai, galėjome pasirodyti ir geriau, tačiau tikrai atidavėme visas jėgas ir kovojome. Vyrai šaunuoliai“, - komentavo K. Čyžius.

Vilniuje vykusio turo čempionais tapo Biržų komanda, kuri nepatyrė pralaimėjimų. Antroje vietoje - Rusijos „Vasileostrovskaja“ krepšininkai, o bronzos medaliais pasidabino latvių ekipa „Spars“.
Naudingiausiu viso turo žaidėju buvo išrinktas Biržų SM komandos lyderis Erikas Venskus, o rezultatyviausiu krepšininku pripažintas jo komandos draugas Šarūnas Valunta.

EYBL III turo žaidėjų TOP-5:

1. Erikas Venskus (Biržų SM)
2. Šarūnas Valunta (Biržų SM)
3. Aleksej Aleksejev (BC „Vasileostrovskaja“, Rusija)
4. Kristianas Sefanovskis (BS „Spars“, Latvija)
5. Jonas Labutis („SKM-KPMG“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją