Trečiadienį „7bet-Lietkabelis“ išvykoje 75:55 (23:18, 20:11, 16:15, 16:11) nepasigailėjo Jonavos „CBet“. Jonaviečiai sužaidė nerezultatyviausią susitikimą šiame „Betsafe-LKL“ sezone.

Taip Nenado Čanako auklėtiniai lygino serijos rezultatą – 2:2. Visgi penktasis mačas birželio 9 dieną vyks neutralioje arenoje – Šiauliuose, nes Panevėžio arenoje ketvirtadienį startuoja tarptautinis badmintono turnyras.

Po pergalės savo vyrus gyręs „Lietkabelio“ vedlys Nenadas Čanakas vengė komentuoti faktą, jog lemiamą dvikovą jo auklėtiniai žais ne įprastoje arenoje, o Šiauliuose.

„Atleiskite, tai klausimas ne man, neturiu ką atsakyti. Mano užduotis – kaip įmanoma geriau parengti komandą lemiamam mačui“, – neišsiplėtė serbas.

Svečiai iš Panevėžio dominavo nuo dvikovos pradžios ir neleido šeimininkams nė pagalvoti apie galimą sezono pabaigą savų žiūrovų auditorijoje.

„Lietkabelis“ laimėjo kovą po krepšiais (39-31), sėkmingiau dalinosi kamuoliu (16-12 rez. p.), tiksliau atakavo iš žaidimo (26/56, 46,43 proc. – 20/55, 36,36 proc.) bei išvengė virtinės klaidų (suklysta 12 kartų), kurių netrūko trečiame mače Panevėžyje (29).

Kalbėdamas apie dvikovą, strategas akcentavo gerą rungtynių pradžią.

„Pirmos sėkmingos minutės prideda pasitikėjimo, ypač tuomet, kai serijoje vijomės varžovus (1-2).

Nenorėjome, kad sezonas finišuotų čia. Gera pradžia mums tikrai labai padėjo“, – pripažino N. Čanakas.

Strategas juokavo, jog penktadienį jo auklėtiniai laimės, nes vėl žais svečiuose.

„Laukia rungtynės, kuriose esminį vaidmenį atliks gynybos intensyvumas, energija ir komandinis žaidimas. Strateginių staigmenų sunku tikėtis, tiesiog turėsime atiduoti visas jėgas“, – kalbėjo N. Čanakas.

Rungtynių apžvalga:

Įdomu, jog iki šiol visi keturi susidūrimai baigėsi svečių pergalėmis: „Cbet“ laimėjo pirmą ir trečią mačus (atitinkamai 89:80 ir 82:63), „Lietkabelis“ gelbėjosi antrajame (88:87).

Tik antrą sezoną aukščiausiame divizione baigiantys jonaviškiai finišuoti tarp prizininkų pretenduoja pirmą kartą.

Savo ruožtu, panevėžiečiai pernai tapo vicečempionais, o prieš tai dvejus metus iš eilės pelnė bronzą. Medalius „Lietkabelis“ iškovojo ir 2017-aisiais, kai užėmė antrą vietą.

Didžiajame finale Kauno „Žalgiris“ 2-1 pirmauja prieš titulą ginantį Vilniaus „Rytą“ ir kovą dėl aukso žiedų gali užbaigti ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją