Anot patyrusio specialisto, kuris finalo ketverto varžybas komentavo tiesiogiai iš Stambulo, didžioji kaltės dėl nesėkmės dalis tenka treneriui Jonui Kazlauskui, kuris savo auklėtiniams trečiame kėlinyje liepė nustoti žaisti savo žaidimą ir pradėti saugoti rezultatą. V. Gomelskio nuomone, tai ir tapo pagrindine CSKA krepšininkų kracho priežastimi.

DELFI pateikia viso V. Gomelskio komentaro apie CSKA pralaimėjimą vertimą.

„Dėl pralaimėjimo kalčiausias treneris Jonas Kazlauskas. Jo sprendimas saugoti įgytą pranašumą ir tempti laiką puolant leido varžovams atsitiesti, pakelti galvas ir grįžti į kovą. Mačo pabaigoje buvo aišku, kad įmesti iš žaidimo mums niekas neleis, tad reikėjo taikliai realizuoti baudas, bet prametė pats patikimiausias - Ramūnas Šiškauskas.

Trenerio klaida - pirmaujant 19 taškų skirtumu pradėti galvoti apie rezultatą. Tai sulaužė armiečių žaidimą. Šios klaidos pradžia - 27-a minutė. Reikėjo stengtis ne saugoti persvarą, o ją didinti. Dėl nesėkmės kalti patys, jokie teisėjai nesutrukdė nuo 11 iki 27 minutės susikrauti 19 taškų atsargos. Tačiau J. Kazlauskui pritrūko drąsos.

Vis dėlto man atrodo, kad J. Kazlauskas šiemet su komanda turėjo labai įtikinamą sezoną, o atleisti trenerį dėl vieno pralaimėjimo - nelabai sąžininga. Žinoma, klaidos turi būti ištaisytos, sudėtis toliau stiprinama. Labiausiai gaila Andrejaus Kirilenkos. Bet neverkite - juk tai sportas. Visi gyvi ir sveiki, ateis kitas sezonas, paskui dar vienas ir taip toliau“, - ramino nusiminusius fanus V. Gomelskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)