25-erių aukštaūgis dviejuose mačuose per beveik 19 minučių fiksavo 17,5 taško, 5,5 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo, 1 bloko ir 24,5 naudingumo balų statistiką.

Lygiai tokį patį naudingumo balų skaičių rinko ir du Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionieriai – Jordanas Watsonas ir Deante Johnsonas. Visgi pasvaliečiai rugsėjį neiškovojo pergalių, todėl MVP statulėlė iškeliavo į dusyk laimėjusio G. Masiulio rankas.

Jo atstovaujama sostinės ekipa per pirmąsias dvi savaites pranoko „Pieno žvaigždes“ (106:90) ir Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (97:85).

Prie dažnai sulaukiamų individualių apdovanojimų G. Masiulis buvo pripratęs rungtyniaudamas Klaipėdos ir Panevėžio klubuose. Visgi pirmasis sezonas Vilniuje jam asmeniškai nebuvo toks sėkmingas, todėl šis įvertinimas, „Ryto“ spalvas ginant jau antruosius metus, gali įpūsti pasitikėjimo savimi.

„Taip, tai kažkiek padeda. Naudingiausio mėnesio žaidėjo apdovanojimas nėra didelė mano siekiamybė, bet smagu jį gauti. Džiugu, kad įvertina mano darbą“, – portalui LKL.lt teigė G. Masiulis.

Pernai „Ryte“ debiutavęs kaunietis iki pat Europos čempionato kabinosi į vietą Lietuvos rinktinėje, o tai, paties žaidėjo manymu, galėjo pakišti koją adaptuojantis naujoje ekipoje. Šįkart su tokia problema jis jau nesusidūrė.

„Šiemet žymiai lengviau. Šį sezoną pradėjau pasiruošimą kartu su komanda nuo pat pradžios. Pernai, kai buvau atkabintas iš rinktinės, atvažiavau tiesiai į sezono pradžią, atvykti į pasiruošimą nespėjau. Manau, kad šiemet man tai padėjo“, – apie sklandesnį sezono startą mintimis dalinosi G. Masiulis.

Vasarą žaidėjas nusprendė skirti individualiam tobulėjimui kitoje Atlanto pusėje, kur plušėjo pratybose su stipriausioje planetos lygoje vardą susikūrusiais atletais.

„Ten praleidau mėnesį, kasdien sportuodavau štanginėje ir tobulindavau metimą. Taip pat sportavau ir aikštelėje, turėjau galimybę su NBA žaidėjais pasigrumti, pasiginti vienas prieš vieną. Iš žinomesnių žaidėjų buvo Hamidou Diallo, Spenceris Dinwiddie. Tai neįkainojama patirtis, kuri labai padėjo“, – pasakojo krepšininkas.

Sezono pradžioje Giedrius Žibėnas savo rotacijoje neturi traumas besigydančių Martyno Echodo ir Gyčio Radzevičiaus. Atsivėrusias spragas priekinėje linijoje strategas kamšo G. Masiulį stumdamas į vidurio puolėjo poziciją. G. Žibėno auklėtinis atskleidė naujoje savo rolėje besijaučiantis netgi geriau nei rungtyniaudamas sau įprastoje sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

„Taip, manau, kad man „centro“ pozicijoje žaisti sekasi geriau. Joje jaučiuosi natūraliau ir labiau išnaudojamas. Taip gavosi, kad sezono pradžioje Martynas Echodas dar traumuotas, o jo pozicija laisva, tad man ją teko užpildyti. Labai džiaugiuosi, kad gavau tokį šansą ir parodžiau, ką galiu“, – tvirtino vilniečius į priekį vedantis aukštaūgis.

G. Masiulis itin teigiamai įvertino per vasarą komandos vadovybės atliktus darbus. Vilniečiai išlaikė vietinių žaidėjų būrį bei Justiną Gorhamą, o prie jų pridėjo trenerio viziją atitikusias naujas sudėties detales. Geriau jaustis ant parketo naudingiausiam „Betsafe-LKL“ rugsėjo krepšininkui padeda seniai užmegztas ryšys su komanda papildžiusiu atakų organizatoriumi

„Labai džiugu, kad išliko lietuvių branduolys. Tai svarbu, ypač sezono pradžioje, kai kitos komandos galbūt dar nėra tiek susižaidusios. Mums tai turėtų padėti tiek Lietuvoje, tiek Čempionų lygoje. Komanda gera, jauna, stipriai motyvuota. Šiemet turime gerus įžaidėjus, o su Arnu Velička kartu žaisdavome „Aisčių“ krepšinio mokykloje. Gerai vienas kitą jaučiame. Manau, kad mūsų komplektacija šiemet labai gera“, – duoklę savo atstovaujamo klubo vadovams atidavė G. Masiulis.

Iškovoję dvi pergales rugsėjį, spalį Lietuvos vicečempionai pradėjo užtikrintu pasirodymu pajūryje – 98:82 parklupdė „Gargždus“. Pasiekę tris laimėjimus prieš kol kas nelaiminčias komandas, vilniečiai nepergyvena dėl puolimo, kuris, kaip ir pernai, veikia sklandžiai. Kalbėdamas apie kylančias problemas, G. Masiulis pirštu beda į darbą po savuoju krepšiu.

„Puolime žaidėme gan neblogai, bet reikia pagerinti gynybą. Ir pernai nebuvome geriausia gynybinė komanda. Gynybą reikia pagerinti, kadangi puolime didelių problemų neturėtų būti“, – esminį tobulintiną aspektą įvardino „Ryto“ puolėjas.