„Pelicans“ tik rungtynių pradžioje buvo atidavę iniciatyvą varžovams, tačiau nuo antrojo kėlinio ėmė dominuoti aikštėje ir po pertraukos turėjo net 21 taško persvarą.

Savų sirgalių palaikoma Naujojo Orleano komanda buvo itin užsivedusi, o lyderiai rodė įkvepiantį pavyzdį. CJ McCollumas nugalėtojams pelnė 32 taškus, Brandonas Ingramas – 27.


Puikiai grūmėsi ir dvigubu dubliu išsiskyręs J. Valančiūnas. Lietuvis per 36 min. pelnė 22 taškus (9/13 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai, 4/8 baudos), atkovojo 14 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, blokavo du metimus, triskart suklydo ir kartą prasižengė.

JV pateko ir į gražiausių epizodų rinkinį, tačiau ne jam ten buvo plojama. Į krepšį užsimojusį krauti lietuvį įspūdingu bloku sustabdė varžovų aukštaūgis Jacobas Poeltlas. Austras iš viso pelnė 16 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.


„Spurs“ ekipai daugiausiai taškų – 23 – pelnė Devinas Vassellas.


Dėl paskutinio bilieto į Vakarų konferencijos atkrintamąsias varžybas „Pelicans“ penktadienį Los Andžele žais su „Clippers“. Šios poros nugalėtojai užims 8-ą vietą ir atkrintamosiose varžybose pirmąją seriją pradės nuo akistatos su pirmąja Vakarų konferencijos komanda Finikso „Suns“.

Pelicans“: CJ McCollumas 32, Brandonas Ingramas 27, Jonas Valančiūnas 22 (14 atk.k.), Herbertas Jonesas ir Jose Alvarado po 12.

Spurs“: Devinas Vassellas 23, Dejounte Murray ir Jakobas Poeltlas po 16, Keldonas Johnsonas 15.

Kitose „įkrintamųjų“ varžybų rungtynėse Rytų konferencijoje Atlantos „Hawks“ savo aikštėje 132:103 (32:23, 28:29, 42:24, 30:27) nugalėjo LaMelo Ballo traukiamą Šarlotės „Hornets“ ekipą.

Pastarajai sezonas pasibaigė, o Atlantos komanda dėl vienintelio likusio bilieto į NBA atkrintamąsias varžybas penktadienį Klivlande susigrums su vietos „Cavaliers“ krepšininkais. Šios poros nugalėtojai užims 8-ąją poziciją Rytų konferencijoje ir susigrus su Majamio „Heat“.

Savo ruožtu „Hornets“ „įkrintamosiose“ varžybose 9-10 vietas užėmusių komandų dvikovoje nusvyla nagus antrus metus iš eilės. Komanda atkrintamosiose varžybose nebuvo nuo 2016 metų.

Emocijos ir nusivylimas kunkuliavo paskutiniame kėlinyje, kai užsipuolęs teisėją iš aikštės pašalintas buvo Milesas Bridgesas. Krepšininkas papildomos lygos bausmės susilauks už smūgį fanui traukiant į rūbinę.

Hawks“: Trae Youngas 24 (11 rez.p.), De'Andre Hunteris 22, Danilo Galinari 18, Clintas Capela 15 (17 atk.k.), Kevinas Huerteris ir Bogdanas Bogdanovičius po 13.

Hornets“: LaMelo Ballas 26 (8 rez.p.), Terry Rozier 21, P.J. Washingtonas 17, Milesas Bridgesas 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)