„J. Valančiūnui dabar yra gana didelė dėmė ant jo sportininko reputacijos. Jam šis poelgis kainuos ne vieną milijoną, nes jo komercinis patrauklumas gerokai smuktelėjo, jis tikrai negali būti ta ikona paaugliams, tas idealus sportininkas ir žaidėjas. Šis poelgis jam kainuos labai smarkiai“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ antradienį sakė S. Asadauskas.

Pasak jo, atsižvelgiant į tai, kad (Šiaurės) Amerikoje daugiausia žūčių avarijose sukelia neblaivūs vairuotojai, o leistino alkoholio kiekio kraujyje riba yra dvigubai didesnė nei Lietuvoje – 0,8 promilės – apsvaigę vairuotojai už Atlanto vertinami itin neigiamai.

Nebus diskvalifikuotas?

Beje, portalo sportsnet.ca apžvalgininkas Michaelas Grange'as prognozuoja, kad. J. Valančiūnas nebus diskvalifikuotas nei vienerioms rungtynėms. Žurnalistas tikisi, kad lietuvis pasimokys iš šios skaudžios patirties ir jam klubas suteiks antrą galimybę.

Pasak, M. Grange'o, J. Valančiūnas su žmona ir draugais linksminosi Vasaga Byč (Wasaga Beach) vietovėje, kur gausi lietuvių bendruomenė, kur yra rengiamas lietuvių softbolo turnyras ir yra net lietuviška bažnyčia.

Beje, tuo metu daugelis „Raptors“ klubo žaidėjų, trenerių štabo narių, komandos vadovai ir personalas su šeimomis ir draugais (apie 70 žmonių) kartu žaidė beisbolą Toronto „Rogers Centre“. J. Valančiūnas buvo vienas iš tų retų „Raptors“ krepšininkų, kurie nedalyvavo šiame bendrame komandos renginyje.

DELFI primena, kad 21-erių metų Lietuvos krepšinio rinktinės vidurio puolėjas J. Valančiūnas, žaidžiantis „Raptors“ klube, Kanadoje kaltinamas dėl vairavimo išgėrus alkoholio.

Sportininką pareigūnai sulaikė pirmadienį, apie 2 val. 30 min. nakties, reaguodami į Ontarijo provincijos policijos pranešimą, kad J. Valančiūnui priklausančiame automobilyje buvo pastebėti atidaryti alaus buteliai, ir įtarus, kad vairuotojas gali būti neblaivus.

Lietuvis į alkotesterį pripūtė daugiau nei 0,8 promilės alkoholio. Kiek tiksliai, neskelbiama, tačiau tai jau viršija Kanadoje leidžiamą neblaivumo laipsnį. „Raptors“ ekipa kaip tik turėjo porą laisvų dienų.

Pirmą kartą taip nusižengusiam vairuotojui gresia 1000 Kanados dolerių bauda ir vairuotojo pažymėjimo praradimas metams.

J. Valančiūno byla teisme bus nagrinėjama balandžio 22 dieną Kolingvudo mieste. Be piniginės baudos, J. Valančiūnui gresia ir diskvalifikavimas.

Kaip praneša naujienų agentūra AP, klubas sako esąs nusivylęs tokiu krepšininko elgesiu. „Raptors“ vadovybė teigia renkanti informaciją apie įvykį ir išsamesnį komentarą žada vėliau.

„Jaučiuosi atsakingas būdamas Toronto „Raptors“ dalimi, norėčiau atsiprašyti visos organizacijos, šeimos, komandos draugų ir gerbėjų. Gailiuosi, jei incidentas jiems sukėlė neigiamų emocijų“, – išplatintame pranešime cituojamas J. Valančiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (157)