Skirtumas tik tas, kad Prienų ekipa subyrėjo jau iškritusi iš elitinio diviziono, o gargždiškiams tai gresia pačiame čempionato įkarštyje – sezono viduryje.

Apie tai, kad traukiasi iš LKL ir skelbs bankrotą, „Gargždų“ savininkas Ovidijus Jakubaitis pranešė dar praėjusią savaitę.

Dabar lygos vadovai deda visas pastangas, kad kaip nors išgelbėtų netoli uostamiesčio skęstantį laivą. Svarbių naujienų laukiama jau pirmadienį. O šį vakarą Utenoje turėjusios vykti gargždiškių rungtynės su „Uniclub Casino-Juventus“ yra nukeltos į antradienį.

Skelbiama, kad kartu su komandos direktoriumi Ovidijumi Jakubaičiu ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracija susidariusioje ekstremalioje situacijoje ieškoma galimų sprendimų.

„Kiek žinau, komanda kol kas treniruojasi ir niekas neišsibėgiojo“, – praneša komentatorius Vaidas Čeponis.

Vis dėlto, jei klubas nepakeis savo sprendimo, jam bus įskaityti pralaimėjimai rezultatu 0:20 ir jis bus diskvalifikuotas iš LKL čempionato.

Kaip numato oficialios FIBA krepšinio taisyklės bei LKL vykdymo nuostatai, „Gargždams“ pasitraukus iš čempionato, visos jų sužaistos rungtynės bei jų rezultatai bus anuliuoti, o klubas praras LKL čempionato dalyvio licenciją.

Aštuonių pralaimėjimų iš eilės seriją išgyvenantys „Gargždai“ (3-14) yra pačiame turnyro lentelės dugne. Sezoną pradėję gniuždančiomis nesėkmėmis prieš Kauno „Žalgirį“ (55:107) ir Vilniaus „Wolves“ (68:104) jie vėliau po kartą įveikė tik Kėdainių „Nevėžį-Optibet“, Šiaulių „Šiaulius“ ir Jonavos „Cbet“.

Nepaisant visko, O. Jakubaičio manymu, klubo bankrotas atsilieptų ir nuolat į stipriausių Europos krepšinio lygų dešimtuką patenkančios LKL reputacijai.

„Vienareikšmiškai. Tai stipriai atsilieps lygos prestižui. Lygos prezidentas ir visi kiti ją vadina stipria lygia, kuri papuola į geriausiųjų dešimtuką ar net ir aštuntuką kartais. Dabar bus suduotas smūgis“, – tikino „Gargždų“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją