„Žinoma, labai smagu grįžti į Vilnių, - šypsosi vidurio puolėjos pozicijoje rungtyniaujanti 190 cm ūgio mergina. – Komandos sudėtis visiškai pasikeitusi, tačiau „Kibirkšties“ dvasia išlikusi. Merginos labai draugiškos ir bendrauju su visomis. Svarbiausia, kad į treniruotes nebereikia važiuoti 100 kilometrų (juokiasi, – red. past.). Jau po praėjusio sezono žinojau, kad „Utenos“ komandoje likti nenoriu. Ten turėjau puikias komandos drauges, bet tik tiek“.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda trečiadienį sužaidė paskutines kontrolines rungtynes prieš artėjantį sezoną ir jau šeštadienį pradės Lietuvos moterų krepšinio lygos kovas su „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkėmis.

„Nekantriai laukiame sezono pradžios, norėtųsi, kad sunkus darbas treniruotėse atsiskleistų rungtynėse ir atneštų gerus rezultatus, – pasakoja V. Žilinskaitė. – Esame jauna, bet ambicinga komanda. Mūsų stipriosios pusės bus kovingumas, greitis, noras tobulėti. Merginos draugiškos, per treniruotes palaiko viena kitą, duoda patarimų, manau, komandos branduolys yra tikrai neblogas, o jis dar stiprės“.

V. Žilinskaitė praėjusiame sezone, vilkėdama „Utenos“ komandos aprangą, aikštėje pasirodė 20 rungtynių ir vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 17 minučių, pelnydavo po 6 taškus, atkovodavo 5 ir perimdavo 1 kamuolį.

„Jau negaliu sulaukti šio sezono mačo su Utenos krepšininkėmis, – juokiasi V. Žilinskaitė. – Jaučiasi, jog rodomas didesnis dėmesys moterų krepšiniui, tai laukia įdomus sezonas. Manau, kad nebus neįveikiamų komandų, o mums reikės noro, užsispyrimo, kovos ir sąžiningo darbo treniruočių metu bei disciplinos aikštelėje. Medalius išsidalinsime pasibaigus sezonui, o favoritės turės pateisinti savo vardą“.

V. Žilinskaitė ir pati nori šį sezoną svarbesnio vaidmens aikštėje. Jauna krepšininkė džiaugiasi darbu su patyrusiais specialistais: Jurgita Štreimikyte-Virbickiene ir Algirdu Paulausku.

„Žinoma, norėčiau padėti komandai kiek tik galiu. Norėčiau išnaudoti savo stipriąsias puses ir sustiprinti silpnąsias, – teigia „Kibirkšties-VIČI“ vidurio puolėja. - Su abiem komandos treneriais dirbu pirmą sezoną, kol kas visa treniruočių sistema yra nauja. Dirbam tikrai rimtai, treniruotės nelengvos, tačiau ir įdomios. Man patinka, kad treneriai dirba individualiai su kiekviena žaidėja, stiprina jos silpnąsias puses, duoda patarimų. Tai motyvuoja ir pačias žaidėjas“.

V. Žilinskaitė praėjusiame sezone taip pat žaidė Vilniaus universiteto komandoje, kuri dalyvavo Lietuvos studenčių krepšinio lygoje. Vidurio puolėja buvo tikra komandos lyderė. Ji sužaidė 6 rungtynes ir vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 37 minutes, pelnydavo po 17 taškų, atkovodavo po 17 kamuolių ir rinkdavo po 27 naudingumo balus.

2011-2012 metais V. Žilinskaitė žaidė atgimusioje „Kibirkšties-Tichė-IKI“ komandoje ir tąsyk iškovojo Lietuvos krepšinio lygos sidabro medalius bei Lietuvos krepšinio federacijos taurės sidabro apdovanojimą.

V. Žilinskaitė yra žaidusi Lietuvos šešiolikmečių, aštuoniolikmečių ir dvidešimtmečių merginų rinktinėse, o 2012 metais buvo išrinkta gražiausia Lietuvos moterų krepšinio lygos krepšininke.

V. Žilinskaitę ir visą „Kibirkšties-VIČI“ komandą jau galite pamatyti šeštadienį (spalio 11 dieną) Mykolo Romerio universiteto sporto salėje (Ateities g. 20), kai Lietuvos čempionės 13:00 valandą priims „Šiaulių-Universiteto“ krepšininkes.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją