Rungtynėse su Utenos „Juventus“ ekipa V. Šulskis aikštelėje praleido virš 26 minučių, per kurias pelnė 18 taškų (2/2 dvitašk., 4/5 tritašk., 2/3 baud. met.), atkovojo 3 atšokusius kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 3 kamuolius, taip surinkdamas 25 naudingumo balus.

Šiuo metu V. Šulskis yra pirmas visoje lygoje pagal efektyvumą (18,9 naud. bal.) ir ketvirtas pagal pelnomus taškus (13,9 tšk.). Verta pažymėti, jog V. Šulskis jau antrą kartą tampa naudingiausiu savaitės žaidėju. Taip pat spalio mėnesio „Turkish Airlines MVP“ titulas atiteko būtent jam.

LKL.lt apžvelgia geriausius krepšininkų pasirodymus praėjusią savaitę.

Įžaidėjas – Demondas Carteris (Pasvalio „Pieno žvaigždės“)

Statistika: 17 tšk., 4 rez. perd., 3 atk. kam., 1 per. kam. (Rungtynės prieš Šiaulių „Šiaulius“)

Geras D. Carterio žaidimas vis dėlto neleido pasiekti pergalės prieš „Šiaulius“. Amerikietis, kartu su Romone’u Moore pelnė po 17 taškų ir buvo komandos lyderiai. Verta pažymėti, jog D. Carteris „Pieno žvaigždes“ papildė tik lapkričio mėnesį ir su kiekvienomis rungtynės įžaidėjo rezultatyvumas ir naudingumas vis auga. Taip pat D. Carteris yra trečiasis lygoje pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (lygos puslapyje bendroje statistikoje fiksuojami tik tie žaidėjai, kurie yra sužaidę daugiau nei 50% visų įvykusių rungtynių).

Atakuojantis gynėjas – Olivieris Hanlanas (Kauno „Žalgiris“)

Statistika: 21 tšk., 3 atk. kam., 1 per. kam., 6 išpr. praž. (Rungtynės prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“)

Nuo atsarginių suolelio pakilęs ir aikštelėje praleidęs 27 minutes O. Hanlanas buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas, taip tapdamas mačo su „Lietuvos ryto“ ekipa „X“ faktoriumi. Bendrame lygos kontekste neišsiskiriantis kanadietis sužaidė geriausią savo sezono mačą – tiek „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate, tiek Eurolygoje.

Sunkusis krašto puolėjas – Tayloras Kingas (Kėdainių „Nevėžis“)

Statistika: 14 tšk., 14 atk. kam., 1 rez. perd., 1 per. kam. (Rungtynės prieš Alytaus „Dzūkiją“)

Antrą savaitę iš eilės į naudingiausiųjų penketuką patenkantis T. Kingas leido „Nevėžiui“ iškovoti svarbią pergalę prieš lygos autsaiderę – „Dzūkijos“ komandą. Verta pažymėti, kad tai buvo antrosios iš eilės amerikiečio rungtynės, kuriose jis surinko dvigubą dublį. Tiesa, mačas prieš „Dzūkiją“ T. Kingui buvo pats efektyviausias šiame sezone (22 naud. bal.). Puolėjas yra ketvirtas visoje lygoje ir pirmas savo komandoje pagal atkovojamus kamuolius (7,3 atk. kam.). Įdomu ir tai, kad T. Kingas per 10 sužaistų rungtynių keturiuose iš jų buvo atkovojęs 10 ar daugiau atšokusių kamuolių.

Vidurio puolėjas – Egidijus Dimša (Utenos „Juventus“)

Statistika: 20 tšk., 6 atk. kam., 4 rez. perd., 1 per. kam., 5 išprov. praž. (Rungtynės prieš Prienų–Birštono „Vytautą“)

Po gana blankokų rungtynių su Alytaus „Dzūkija“ aukštaūgis dar kartą pateisino komandos lyderio vardą būdamas rezultatyviausias mače su „Vytautu“. Visgi, šiame sezone buksuojanti ir traumų išretinta„Juventus“ ekipa buvo priversta pripažinti „Vytauto“ pranašumą. E. Dimša yra antras komandoje ir vienuoliktas visoje lygoje pagal pelnomus taškus (12,2 tšk.). Vidurio puolėjas rikiuojasi devintoje vietoje pagal atkovojamus kamuolius (6 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)