Antradienį Konkurencijos taryba (KT) paskelbė ketinanti pasidomėti LKL klubų susitarimais dėl žaidėjų atlyginimų.

KT kreipėsi į LKL ir klubus prašydama iki balandžio 17 d. pateikti daugiau informacijos.

„Kadangi konkurentų susitarimai dėl darbuotojams (šiuo atveju – krepšininkams) mokamo atlygio dydžio ar kitų individualių sąlygų gali riboti konkurenciją ir pažeisti Konkurencijos įstatymo reikalavimus, Konkurencijos taryba išsiuntė raštą LKL ir 10 klubų, prašydama nurodyti visus kovo 13 d. vykusio LKL posėdžio metu aptartus klausimus ir priimtus sprendimus, paaiškinti, kokie klausimai, susiję su algų mokėjimo krepšininkams sąlygomis, buvo aptarti bei kokie sprendimai priimti, pateikti visą nuo kovo mėn. vykusią elektroninę komunikaciją, susijusią su algų mokėjimo krepšininkams klausimu.

Gavusi atsakymus bei prašomą informaciją, Konkurencijos taryba spręs, ar yra pagrindas pradėti tyrimą dėl Konkurencijos įstatymo pažeidimo“, – informuoja KT.

Už dalyvavimą konkurenciją ribojančiame susitarime ūkio subjektui gali būti skiriama bauda, sudaranti iki 10 proc. praėjusių metų įmonės pajamų. Ūkio subjekto vadovui už prisidėjimą prie draudžiamo konkurentų susitarimo gali būti apribota teisė nuo trejų iki penkerių metų eiti viešo ar privataus juridinio asmens vadovo pareigas, taip pat gresia iki 14,5 tūkst. eurų dydžio bauda.

Primename, kad balandžio pradžioje žiniasklaidos priemonėms išplatintame S. Ambrazevičiaus laiške barami Utenos „Juventus“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ atstovai, esą nesilaikę neoficialaus klubų susitarimo algų krepšininkams nemokėti nuo kovo 13 d., kuomet nutrauktas LKL čempionatas.

„Man labai liūdna, kad tarp mūsų yra gudresnių už gudrius. Mes visi buvome prie bendro stalo sutarę, kad laikysimės vieningos pozicijos dėl atlyginimų krepšininkams mokėjimo. Deja, Pasvalys ir Utena nusprendė pabūti gudresniais. Kreipiuosi į Jus, Pasvaly ir Utena. Kam reikėjo pasisakyti už bendrą poziciją prie posėdžių stalo?

Jei Jūs netaupote rėmėjų bei miesto paramos (o tai yra – miestiečių pinigų), tai tik parodo, kad Jūs savo lėšų į krepšinį nededate. O tik leidžiate svetimus finansus. Jei aš būčiau laužęs susitarimus, ir bandęs su man reikalingais krepšininkais tartis, tai būčiau padaręs taip, kad nei agentai, nei visi Lietuvos krepšininkai nebūtų to sužinoję. Dabar Jūs mums visiems likusiems „pakišote kiaulę“, – rašoma anonimo paviešintame laiške.

Vėliau tiek „Neptūno“ priekaištų susilaukusių ekipų vadovai, tiek LKL prezidentas Remigijus Milašius neigė, jog klubai buvo susitarę laikytis vieningos pozicijos žaidėjų uždarbio klausimu.

Dalis LKL ekipų nusprendė ieškoti kompromisų su krepšininkais bei treneriais ir tartis dėl dalinio apmokėjimo už likusius sezono mėnesius, kuriuos nubraukė koronaviruso pandemija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)