Utenos klubo vairininkas Ž. Urbonas apgailestavo dėl nepasiteisinusios taktikos ginantis prieš tritaškiais prapliupusį Ch. Kramerį bei auklėjo įvairiomis skanduotėmis savo komandą išvykos rungtynėse palaikiusius „Lietuvos ryto“ sirgalius.

„Kažkokia nesąmonė. Rizikavome gindamiesi prieš Ch. Kramerį, maniau, kad jis ne metikas, turi vos 18 proc. tritaškių pataikymą, bet jis per pirmąją mačo pusę pataikė 4 tritaškius iš 5. Mums nebepadeda žvakutės bažnyčioje, reikia daugiau dirbti.

Fanų emocijos yra dalis rungtynių. Tik nesinori prieiti to, kai prasideda kumščiai, vyriški pasistumdymai su alkūnėmis. Juk ne baleto susirinkome šokti, kur daug traumų ir visko kito. Smagu, kad vienoje pusėje vieni rėkia, kitoje pusėje kiti rėkia.

Reikia, kad tai nepereitų į negražius dalykus. Gerai, kad „Lietuvos ryto“ sirgaliai turi skanduočių, bet galbūt jiems reikia lietuvių kalbos pamokų, nes rungtynes juk stebi moterys, vaikai. Kažkokią kultūrą ir lygį reikėtų palaikyti. Patyčias ir įžeidimus lengviausia padaryti, o menas yra subtiliai padėti varžovus į vietą“, – kalbėjo Ž. Urbonas.

„Juventus“ likusioms sezono kovoms užregistravo naujoką iš Švedijos Dino Pitą. Ž. Urbonas paaiškino, kodėl šis žaidėjas buvo pasikviestas bei pokštavo, kuo gynėją pavyko privilioti į Uteną.

„D. Pita yra metikas. Mes turime gerų metikų, bet jų pagrindinis darbas nėra mesti. Mes norime tokio tipo žaidėjo, kuris išplėstų žaidimą. „Žalgiris“ turi Artūrą Milaknį, „Šiauliai“ turi Nicką Zeisloftą, „Lietuvos rytas“ turi Jimmy Baroną ir Beną Madgeną. Mums taip pat reikalingas toks žmogus.

Nežinau, kaip su šiuo naujoku pasiseks, nes pasirinkimas buvo labai kuklus, nes tai jau yra sezono galas, galų gale, mūsų pinigai yra paprasti. Sakėme, kad duosime jam sūrio ir nealkoholinio alaus“, – šypsojosi Ž. Urbonas.

Tuo metu „Lietuvos ryto“ strategas R. Kurtinaitis pasidžiaugė savo auklėtinių žaidimu ir papasakojo, kodėl vilniečiai susitikimo pradžioje puolime žaidė itin greitai.

„Šiame mače mums nuo pat pradžių neblogai sekėsi metimai. „Juventus“ nespėdavo grįžti į gynybą, mes atakavome daug, o pataikymas buvo geras, ypač tritaškių. Galėjome geriau gintis, ypač ketvirtajame kėlinyje, bet mūsų tikslas buvo išsaugoti pergalę ir to mums gana“, – sakė treneris.

„Lietuvos rytas“ antroje rungtynių pusėje turėjo verstis be Louko Mavrokefalidžio. Graikas per didžiąją pertrauką sunegalavo. Žurnalistui Vaidui Čeponiui pasiteiravus, ar vidurio puolėjas per pertrauką kažką suvalgė, treneris prapliupo juokais.

„Nežinau, bet po dviejų kėlinių jam buvo bloga ir nebegalėjome leisti jo į aikštelę. Ar suvalgė kažką per pertrauką? Per pietų pertrauką gal suvalgė kažką“, – juokėsi R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)