Rašoma, jog Malagos ekipai geriausiu atveju, J.Plazos sezonas baigis jau kitą pirmadienį (jei „Žalgiris“ pralaimės VTB Vieningosios lygos pusfinalio seriją Krasnodaro „Lokomotiv“ rezultatu 0:3), o blogiausiu – birželio 9-ą (jei „Žalgiris“ pateks į finalą, o jame prireiks visų penkių rungtynių).

„Unicaja“ norėtų, kad J. Plaza darbo Malagoje imtųsi kuo greičiau, nes reikia apsispręsti dėl dalies krepšininkų sutarčių pratęsimo. Treneriui taip pat būtų suteiktas žodis ir ieškant naujokų.

„Malaga Hoy“ rašo, kad J. Plaza, po darbo „Žalgiryje“, su „Unicaja“ sudarys dvejų metų trukmės sutartį. Tikimasi, kad treneris grąžins „Unicaja“ į geriausių šalyje gretas, nes paskutinius du sezonus ekipa nepateko net į Ispanijos čempionato atkrintamąsias.

Ispanijos žiniasklaida taip pat tvirtina, kad „Unicaja“ jau pasirašė išankstinį kontraktą su Mindaugu Kuzminsku, kuris tęs darbą kartu su J. Plaza. Už „vieno iš Europos krepšinio perlų“ parašą Malagos ekipa „Žalgiriui“ sumokės 200 tūkst. eurų išpirką. M.Kuzminsko sutartis galios trejus metus.

Kiek anksčiau buvo rašyta, kad J.Plazos auklėtiniu Malagoje turėtų tapti ir dar vienas žalgirietis – Marko Popovičius.