– Ką tikram kauniečiui reiškia su „Žalgiriu“ patekti į Eurolygos finalo ketvertą?

– Visų pirma, niekas iš mūsų to nesitikėjo. Niekas netgi netikėjo, kad pateksime į atkrintamąsias varžybas. Kai susitikome su Pirėjo „Olympiakos“, niekas nelaukė mūsų pergalės, bet mes jau sezono metu buvome parodę, kad galime kovoti su galingais klubais. Ir tai darėme net ir išvykoje, ne tik namuose. Žingsnis po žingsnio, rungtynės po rungtynių – „Žalgirio“ tipo komandai reikia judėti tik žingsnis po žingsnio – mes bandėme tapti geresni. Ir dabar esame finalo ketverte. Mes, žaidėjai, neturime daug patirties. Mums tai bus pirmas kartas, nežinome ko laukti, tačiau jau parodėme galintys žaisti gerą krepšinį ir nekantriai laukiame rungtynių Belgrade.

– Kaip jūsų sėkmė sutinkama Kaune?

– Jausmas yra geras. Kaunas švenčia, žmonės labai laimingi. Visi yra patenkinti, nes Lietuvos komanda į finalo ketvertą pateko po labai ilgos pertraukos. Taigi, jausmas yra geras, tačiau negali būti pernelyg patenkintas, nes dar laukia svarbūs dalykai. Nenorime švęsti per anksti, turime galvoti apie pusfinalį ir kovą su „Fenerbahče“. Jautėsi, kad mieste yra didesnis jaudulys nei įprastai, paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse mus palaikė pilna arena, o kai prasidėjo atkrintamosios, palaikymas iš tribūnų buvo labai stiprus. Visas miestas žiūrėjo, kiekvienas palaikė. Ir mes tai jautėme. Dabar šurmulys dar didesnis, visi galvoja apie galimybes vykti į Belgradą. Žinoma, ne kiekvienas gali tai padaryti, bet mes žinome kad visas Kaunas ir Lietuva stovės mums už nugaros. Klubui, miestui ir mūsų šaliai tai labai svarbu.

– Jums asmeniškai šis sezonas taip pat geriausias. Kaip tai paaiškintumėte?

– Išbandžiau viską. Praėjusią vasarą dirbau ypač daug. Keliavau į JAV, man tai buvo labai gera patirtis (per atostogas E. Ulanovas dalyvavo treniruočių stovykloje Kalifornijoje su NBA krepšininkais, tarp kurių buvo ir Russellas Westbrookas – Krepšinis.lt). Sutikau kelis NBA žaidėjus ir trenerius, pamačiau krepšinį iš kitos pusės, tai buvo labai įdomu. Debiutas Lietuvos rinktinėje taip pat buvo žingsnis į priekį. Be to, man tai yra jau ketvirtas sezonas Eurolygoje. Kiekvieni metai atneša daugiau patirties, natūralu, kad ji padeda. O komandos rūbinėje dabar taip pat mano balsas svaresnis.

– Koks trenerio Šarūno Jasikevičiaus indėlis į rezultatų progresą?

– Aš daug kartų sakiau, kad jis padarė nuostabų darbą. Bet negaliu išskirti vieno dalyko, lemiančio sėkmę. Viskas prasideda nuo žaidėjų ir treniravimo, tęsiasi su medicininiu personalu, fizinio rengimo treneriais, sirgaliais, kiekvienu žmogumi pastate. Labai svarbu savo aplinkoje turėti draugiškų žmonių, kurie tave palaiko. Jasikevičius komandai padarė labai daug. Viskas prasidėjo dar praėjusį sezoną, kai patyrėme skaudžių pralaimėjimų, bet pasiekėme ir įspūdingų pergalių. Jis mus išmokė tikėti, įskiepijo pergalingą mentalitetą mūsų galvose, kas yra labai svarbu.

– Kitas žingsnis – Belgradas. Žmonės laiko „Žalgirį“ finalo ketverto autsaideriu, o ką galvojate jūs?

– Galime pabūti ir autsaideriais, logiška taip galvoti, kadangi pirmą kartą nuėjome taip toli. Kitos komandos finalo ketvertuose žaidė daug metų. Bet mes tikėjome savimi, kai brovėmės į Belgradą, kovėmės kaip išprotėję, mintyse kartodami: kodėl gi ne? Nesame iš tų, kurie atvažiuoja pasižiūrėti, kaip žaidžia kiti. Mes kovosime – tikrai nebūsime žiūrovai.

– Žaidėte 12 rungtynių, kurios baigėsi 6 taškų ir mažesniu skirtumu, ir iš jų laimėjote 10. Ar šis faktas jums prideda daugiau pasitikėjimo?

– Nesu tikras, ar tai prideda pasitikėjimo, bet mes tikrai turėjome rungtynių, kurių pabaigose žaidėme labai gerai. Tačiau svarbiausia gerai darbą atlikti nuo pirmos minutės. Tu turi suprasti, kad smulkios detalės gali nulemti viską, ir kai rungtynės būna įtemptos, privalai išlikti drauge su bendražygiais, palaikyti vienas kitą iki pabaigos. Kiekvienas taškas yra svarbus, ir netgi jeigu tu suklysti, galbūt kitame epizode gali padaryti gerą pražangą. Išnaudok bet kurią galimybę, kurią turi. Manau, kad šiuose smulkiuose dalykėliuose mes žengėme į priekį didžiulį žingsnį, tai padėjo mums patobulėti. Taip, laimėti įtemptas rungtynes yra labai svarbu ir malonu.

– Pusfinalyje susitiksite su titulą ginančia Stambulo „Fenerbahče“, kurią reguliariajame sezone nugalėtoje išvykoje. Ko galima pasimokyti iš tų rungtynių?

– Aš praleidau pirmas rungtynes Stambule, bet žaidžiau antrosiose. Tai yra puiki komanda, viena iš didžiųjų Europos komandų. Visi žino, kad jai vadovauja puikus treneris, žaidėjai yra aukščiausios klasės. „Fenerbahče“ išsiskiria ūgiu, gera gynyba, ir tai jau pademonstravo. Aš manau, kad smulkios detalės bus svarbiausi dalykai, ir kartais tokio tipo varžybose kaip finalo ketvertas tai gali tapti lemiamu faktoriumi. Svarbu tai, kokias tu pastangas dedi, kaip tu kovoji, kiek širdies palieki aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)