„Sveikinimai žaidėjams, fanams išėjus į kitą etapą. Pirmoje pusėje padarėme daug klaidų, kurios neleido mums nutolti. Antra dalis buvo puiki. Brandonas Daviesas jau žaidė, galėjome dar labiau dominuoti savo atletiškumu. Norėtųsi žaisti geriau, bet rungtynių skaičius yra didelis ir žaidėjams nėra lengva“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

Po sėkmingo trečiojo kėlinio pabėgę žalgiriečiai Alytuje 81:62 (15:20, 20:15, 24:11, 22:16) susitvarkė su aikštės šeimininkais ir ketvirtfinalio seriją laimėjo 2-0. „Žalgiris“ pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių kovos su Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkais.

„Žalgirio“ strategas teigė, kad rungtynių pradžioje išleistas Deonas Thompsonas sėkmingai tvarkėsi su Keremu Kanteriu: „Ta taktikos dalis pasiteisino, bet antras Deono išėjimas buvo labai prastas. Greitai prarandame koncentraciją. Reikia žiūrėti, ką galiu pats duoti komandai, o ne laukti, kol kažkas kitas išspręs situaciją“.

Rezultatyviausias sezono rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs E. Ulanovas pelnė 21 tašką ir taip pat pagerino savo asmeninį karjeros tolimų metimų rekordą šalies pirmenybėse (5/10).

„Ulanovui reikėjo mesti, nes jį paliko laisvą. Kiekvienoje atakoje mėginame surasti gerą metimą. Jis pats pradėjo „forsuoti“ metimus, nes gerai jautėsi. Malonu, kad žaidėjas prisiima atsakomybę. Jei būtų prametęs, būtų ėjęs į antras ir trečias opcijas“, – kalbėjo treneris.

Anot jo, komandai trūko traumuoto Artūro Milaknio, kuris galėjo „išplėsti aikštę“ ir atverti daugiau galimybių. Šaras pasakojo, kad snaiperis minimaliai pradėjo sportuoti ir galbūt pasveiks iki pusfinalio.

Dar viena nelabai gera žinia žalgiriečiams – kirkšnies traumą gavo jaunasis Lukas Uleckas. „Pagrindiniai mūsų snaiperiai „lūžta“, – apgailestavo Š. Jasikevičius.

„Dzūkijos“ strategas Andrejus Urlepas neabejojo, kad net ir po pralaimėjimų žalgiriečiams „Dzūkijos“ krepšininkai buvo verti LKL ketvirtfinalio.

„Žalgiris“ parodė, kad yra geriausia šios lygos komanda. Ji tiesiog jungia aukštesnę pavarą ir tampa mums neįkandama. Nieko negaliu blogo pasakyti apie savo žaidėjus. Padarėme tai, ką galėjome, bet, žinoma, to neužtenka, dvikovoje su „Žalgiriu“, – kalbėjo jis. – Galbūt esu nusivylęs, kad šiandien nebuvo tiek sirgalių, kiek norėjosi. Galbūt su daugiau paramos mums būtų geriau. Rungtynėse Kaune ir čia parodėme, kad buvome verti žaisti atkrintamosiose varžybose“.

Žalgiriečiai savo pusfinalio seriją turėtų pradėti gegužės 21 d. Vis dėlto, jeigu visos ketvirtfinalio serijos pasibaigs rezultatu 2-0, kauniečių pusfinalio serija startuos jau šį sekmadienį, gegužės 19 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)