Šlovingą karjerą baigęs 33 metų puolėjas nuo krepšinio nenutolo. Jis stebi Eurolygos kovas ir išsakė savo nuomonę, apie varžovus šį sezoną skriaudžiantį Kauno „Žalgiro“ klubą.

„Man „Žalgiris“ yra didžiausias šio sezono siurprizas“, – Eurolygos svetainei internete atviravo M. Smodišas.

Slovėnas turi kuo stebėtis. Joano Plazos diriguojami Lietuvos čempionai šiemet perrašė geriausią startą Eurolygoje (5-0) ir pirmą kartą šiame amžiuje laimėjo Eurolygos grupę (8-2, C grupė).

„Žalgiris“ šiek tiek primena komandą, kuri laimėjo Europoje 1999-aisiais“, – vienintelį Kauno klubo triumfą Eurolygoje prisiminė M. Smodišas.

„Jie žaidžia naujoje arenoje, jų sirgaliai – nuostabūs, kurių susirenka 12 000 (iš tiesų 14 185, – aut. past.) – fantastiška žiūrėti, kaip jiems sekasi“.

„Naujasis „Žalgirio“ treneris J. Plaza į aikštelę leidžia įvairiapusių ir talentingų žaidėjų mišinį. Jie yra tikrai geri“, – tęsė M. Smodišas.

Anot jo, išlaikęs tokį žaidimo ritmą „Žalgirio“ klubas turi visas galimybes patekti tarp keturių geriausių Eurolygos komandų.

„Jei jie ir toliau taip žais, bus vieni iš favoritų patekti į atkrentamąsias varžybas ir galbūt finalo ketvertą“, – prognozavo M. Smodišas.

Priminsime, kad „Žalgiris“ Top-16 etape varžysis E grupėje su Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Malagos „Unicaja“, Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Anadolu Efes“, Berlyno ALBA ir Bambergo „Brose Basktes“ komandomis.

Pirmas mūšis „Žalgirio“ krepšininkų laukia jau šį penktadienį – gruodžio 28 dieną – Atėnuose. Į kitą Eurolygos etapą – ketvirtfinalį – iš E grupės pateks keturios komandos.