Uostamiestyje šeimininkai po dviejų pratęsimų pristabdė čempionus rezultatu 114:112.

Tikra Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliaraus sezono puošmena tapusiose rungtynėse iš pradžių gelbėtis turėjo žalgiriečiai, ketvirtame kėlinyje naikinę dviženklį deficitą, paskutinę minutę peilio ašmenimis jau vaikščiojo „Neptūnas“, galiausiai nervų karas virė dar 10 papildomų minučių, kol neišlaikė favoritai.

„Nežaidėme, kaip reikėjo, bet kovinę dvasią rodėme, tikrai norėjome laimėti – nors neketinu apsimetinėti, kad pasitraukimas iš Eurolygos neturėjo jokios įtakos mūsų koncentracijai.

Sugebėjome pasivyti „Neptūną“, vėliau jie pataikė sunkių metimų, mes padarėme klaidų – nepaisant to, buvome konkurencingi iki pabaigos. Tai suteiks mums gerą postūmį ateityje“, – dėl nesėkmės savo komandos nebarė A. Trinchieri.

Kiek pasimuistęs italas prisipažino pats nedavęs nurodymo prasižengti ketvirto kėlinio pabaigoje, kai „Žalgirio“ turėtą 3 taškų persvarą tolimu šūviu ištirpdė Mindaugas Girdžiūnas.

Vis dėlto pirmą pralaimėjimą LKL patyręs 55-erių specialistas kalbą kreipė kita tema.

„Žinau, kad Lietuva – krepšinio šalis, vis dėlto esu šiek tiek susirūpinęs. Man atrodo, jog vaidybą galima atpažinti. 38 pražangos? Techninė pražanga žaidėjui, kuris viso labo kalbasi su manimi? To nesitikėjau, man toks teisėjavimas krepšinio šalyje – didelis siurprizas.

Panašiai jaučiausi ir po rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“. Atrodo, kad kaskart atsiranda žaidėjų, kurie krenta ant parketo lyg pašauti snaiperių, ir susilaukia palankių švilpukų“, – dėstė A. Trinchieri.

Dėl penkių asmeninių pražangų kova anksčiau laiko baigėsi Keenanui Evansui, Dovydui Giedraičiui, Edmondui Sumneriui, Rolandui Šmitui ir Laurynui Biručiui – beveik visam „Žalgirio“ starto penketui kartu su naudingiausiu atsarginiu.

„Tokio atvejo neatsimenu, užtat šias rungtynes įsidėmėsiu ilgam. Tikrai ilgam. Prisiminsiu šį mačą ir tai, kaip buvo vertinami kontaktai tarp žaidėjų“, – patikino A. Trinchieri.

Tuo metu jo tiesioginis oponentas Georgios Vovoras, kuriam atvykus į Klaipėdą komanda laimėjo jau aštuntą kartą iš eilės, į arbitrus žvairavo dėl paskutinę pirmo pratęsimo sekundę neskirtos pražangos prieš M. Girdžiūną.

Vis dėlto po sėkmingos atomazgos graikui mieliau buvo akcentuoti kitus dalykus.

„Buvome pasiruošę tokioms rungtynėms, labai didžiuojuosi kiekvienu žaidėju. Aišku, suprantu, kad „Žalgiriui“ nelengva po Eurolygos sezono pabaigos nusiteikti rimtai kovai vietiniame fronte, bet manau, kad pergalės nusipelnėme – žaidėme puikiai“, – džiūgavo „Neptūno“ vairininkas.

Įdomu, jog „Neptūnas“ LKL favoritus patiesė antrą kartą šiame sezone – lapkritį tai pavyko padaryti ir Kaune.

Svečiams trūko traumuotų Tomo Dimšos, Karolio Lukošiūno ir Arno Butkevičiaus, šeimininkams nepadėjo Ignas Sargiūnas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)