Specialistas pasikalbėjo su Italijos žiniasklaida, kuriai teigė, jog treniruoti „Žalgirį“ buvo viena iš jo svajonių.

„Kaunas yra pamišęs dėl „Žalgirio“. Visada buvau sužavėtas, kokia palaikymo kultūra čia vyrauja. Kaip treneris turėjau dvi svajones – treniruoti Belgrado „Partizan“ ir Kauno „Žalgirį“. Esu labai laimingas, jog tai išsipildė“, – džiaugėsi italas.

A. Trinchieri kauniečių vairą iš Kazio Maksvyčio perėmė prieš pat Naujuosius metus. Šis prisiminė pirmąją beprotišką dieną Kaune.

„Atšvenčiau Naujuosius metus Kaune ir išskridau į Lietuvą 6 val. ryto iš Italijos. Kaune buvau 16 val., o po valandos mes jau turėjome treniruotę. Buvo neįtikėtina ir tikrai labai sunki diena. Po to mūsų iškart laukė dviguba Eurolygos savaitė“, – pirmąją patirtį Kaune prisiminė jis.

Specialistas yra sužavėtas vietinių atsidavimui šiam sportui.

„Kaune gyvena apie 400 tūkst. žmonių – tai antras didžiausias miestas Lietuvoje. Kaunas – tai „Žalgiris“. Visi dėl to eina iš proto. Eidamas miesto gatvėmis visuomet pastebiu, jog jei patalpoje yra televizorius, tai per šį rodys krepšinį. Kaunas netgi turi krepšinio muziejų. Tai yra tikra šios šalies religija“, – žavėjosi treneris.

Kauniečių strategas taip pat pridėjo, jog „Žalgiris“ yra ideali vieta darbuotis.

„Arenoje mes turime visko ko reikia. Čia yra baseinai, saunos, virtuvė. Man norint nueiti iki savo kabineto reikia pereiti visą štanginę. Krepšininkas ir treneris čia gauna viską. Tai yra nuostabi vieta realizuoti savo potencialą“, – kalbėjo A. Trinchieri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją