Kauno klubo krepšininkai teigia, kad padarė atitinkamas išvadas po pirmosios dvikovos Barselonoje ir yra įsitikinę, kad žaisdamas namuose „Žalgiris“ yra pajėgus įveikti bet kurią komandą.

Pirmoje dvikovoje Barselonoje „Žalgiris“ varžovams atkakliai priešinosi tris kėlinius. Visgi lemiamu momentu šeimininkai spurtavo ir iškovojo pergalę 94:80.

Kauno klubo strategas Aleksandras Trifunovičius teigė, kad yra patenkintas komandos puolimu, tačiau didžiausią nerimą kelia gynyba.

„Manau, kad turime laikytis tos pačios krypties, kaip ir prieš pirmąją dvikovą. Ypač po to, kai kelis kartus peržiūrėjome rungtynes Barselonoje. Negaliu sakyti, kad rungtynėse su „Barcelona“ mes nebuvome konkurencingi – 30 minučių kovojome gerai. Tačiau apskritai aš, kaip treneris ir visa komanda nepakankamai gerai save paruošėme rungtynėms. Kai kuriais rungtynių momentais prarasdavome koncentraciją.

Turbūt nereikia daug kalbėti apie mūsų puolimą. Mūsų bėda – individuali gynyba, ko pasekoje nukenčia ir visa komandinė gynyba. Mūsų reakcija į varžovus veiksmus nebuvo gera, o žaidžiant su tokio lygio komanda kaip „Barcelona“, nereikia tikėtis, kad varžovai atleis klaidas“, - teigė treneris iš Serbijos.

„Įspūdžiai ne kokie, nes pralaimėjome, o išvadas reikia pirmiausia daryti dėl to, kad praleidome labai daug taškų Barselonoje. Įmest įmetėme nemažai, bet dar daugiau praleidome. Taip kad reikia analizuoti gynybą ir ją gerinti. Žaisti su visais galima. Aišku, didžiausias privalumas yra tai, kad žaisime ne išvykoje, o namuose, prie savų sirgalių, o įveikti galime bet kokią komandą“, - teigė gynėjas Tomas Delininkaitis.

A. Trifunovičius taip pat teigė, kad norint iškovoti pergalę visi žaidėjai privalo būti maksimaliai susikaupę, o aikštėje atiduoti visas jėgas.

„Dabar mums svarbiausia susikoncentruoti tiek kiekvienam atskirai, tiek visiems kaip komandai. Aš nesu naivuolis ir nesitikiu, kad bus 100 proc. išpildymas, bet visų pastangos turi būti maksimalios. Kartais pavyksta įvykdyti užduotis, kartais – ne, tačiau kartais pritrūksta pastangų. Tai buvo mūsų pagrindinis tikslas, kurio mes siekėme laikotarpyje tarp dviejų dvikovų su Ispanijos ekipa“, - sakė A. Trifunovičius.

Strategas taip pat neabejojo, kad tris iš eilės nesėkmes patyrusiems, bet galimybių patekti į geriausiųjų aštuntuką dar nepraradusiems žalgiriečiams nepritrūks motyvacijos.

„Motyvacija privalo būti visuomet – nesvarbu, žaisime Kėdainiuose, Klaipėdoje ar Barselonoje. Kiekvienas, kuris yra tikras sportininkas, kuris gyvena tuo dalyku – tai supras. Neįmanoma nejausti baimės ar streso, tačiau privaloma turėti motyvaciją. Žaidžiant namuose, 15 tūkst. žiūrovų akivaizdoje prieš „Barceloną“ ir neturėti motyvacijos? Tuomet reikia pasitikrinti, kas su tavimi yra negerai“, - sakė treneris.

„Be abejo, kai laimi ir nuotaikos geresnės, ir psichologinė pusiausvyra gera. O šiaip jau nėra kur trauktis, jei norime patekti į TOP-8, reikia laimėti visas varžybas“, - pridūrė T. Delininkaitis.

„Barcelona Regal“ kol kas laimėjo visas trejas TOP-16 etapo rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją