Kaip Delfi pasakojo šeimininkų klubo atstovai, paaiškėjus Eurolygos ketvirtfinalio mūšių datoms norėta atšaukti renginį „Blaugrana“, vis dėlto nuo tokių minčių atbaidė sutartyje numatytos didžiulės finansinės netesybos.

Tad „Blaugrana“ aptarnaujančiam personalui reikia suktis panašiai kaip „Žalgirio“ arenos darbininkams 2018-aisiais, kuomet Eurolygos ketvirtfinalio serija su Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ekipa sutapo su iš anksto didžiausioje Lietuvos arenoje suplanuotu pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono turnyru.

Bet krepšininkai dėl to didelių nepatogumų nepatiria. „Barcelona“ ir šiaip neretai perkelia savo treniruotes į užmiestyje esančią nuosavą klubo bazę, įkurtą greta garsiosios futbolo „La Masia“ akademijos.

Čia atskiras sporto sales turi ne tik „Barcelona“ krepšinio, bet ir rankinio bei salės futbolo komandos.

Pirmieji ketvirtadienį pramankštinti raumenis po pirmosios dvikovos susirinko katalonai.

Tarp jų – ir koją rungtynių metu kiek užsigavęs favoritų lyderis Nikola Mirotičius.

Delfi paklaustas, ar aukštaūgis sportuoja visa jėga, komandos treneris Šarūnas Jasikevičius merkė akį.

„Jis visa jėga vaikšto – kaip ir visi kiti“, – šypsojosi 47-erių specialistas.

Treniruotėje vėl nebuvo gynėjo Cory Higginso – Š. Jasikevičius patvirtino, jog nugaros skausmų kamuojamas amerikietis praleis ir antrąjį mačą, bet tolesnių prognozių nepateikė.

"Barcelona" treniruotė

Pirmoje akistatoje „Barca“ jo patirties ir metimų nepasigedo – šeimininkai pribloškė „Žalgirį“ pačių kauniečių pamėgtu ginklu, visiškai nustelbdami varžovus kietu žaidimu gynyboje, kova dėl atšokusių kamuolių.

„Ar sunku bus išlaikyti tokį patį fiziškumo lygį dvejose rungtynėse iš eilės? Sunku, tai aišku, kad sunku. Bet, nors ir žaidžiame kas 48 valandas, vis tiek turime tai padaryti – lygiai kaip ir „Žalgiris“. Kam geriau pavyks, tas ir turės daugiau šansų laimėti“, – pažymėjo Šaras.

Vėl gilintis į vakarykštes aktualijas jis nebebuvo nusiteikęs.

„Atrodo, kad norite mane specialiai čia kuo ilgiau užlaikyti“, – po kelių klausimų Lietuvos žurnalistams papriekaištavo „Barcelona“ strategas.

Išvakarėse pareiškęs, kad laukia „Žalgirio“ reakcijos, jis nesukonkretino, kuris varžovų žaidėjas pasitempti gali labiausiai.

„Tikimės daugiau fiziškumo, daugiau kontakto – tai yra dalykai, kurie jiems leido šiemet pasiekti puikių rezultatų. Laukiame, kad „Žalgiris“ dės žingsnį į priekį, nes jie apie tai daug kalba, ir mums reikia būti tam pasiruošusiems“, – pakartojo Š. Jasikevičius.

"Barcelona" treniruotė

Vis dėlto Dovydo Giedraičio pasirodymą – iki šiol geriausią šio Eurolygos naujoko karjeroje – aptarti detaliau jis sutiko.

„Manau, vakar mes jį truputį paleidome. Kažkiek ruošėme tam žaidėjus, nes jis jau LKL nemažai rungtynių sužaidė gerai, ir prieš Vilniaus „Rytą“ pasirodė. Bet galiausiai davėme per mažai kontakto. Jeigu negerbsi varžovo – jis tave nubaus“, – sakė Š. Jasikevičius.

Antrąsias serijos iki trijų pergalių rungtynes komandos Barselonoje žais penktadienį, nuo 21 val. Lietuvos laiku.

Kaune komandos pirmąsyk susikibs gegužės 3 d.

Šiame reguliariajame sezone ekipos pasidalino po pergalę namuose. „Barcelona“ turnyro lentelėje finišavo antra (23/11), „Žalgiris“ – septintas (19/15).

Pusfinalyje šios poros nugalėtojo lauks Madrido „Real“ (Ispanija) arba Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją