Taip spaudos konferencijoje teisinosi trenerių mikrodvikovą Aleksandrui Trifunovičiui pralaimintis „Lietuvos ryto“ strategas Aleksandras Džikičius.

Užuomina apie lygių skirtumą

Dar vieną platų žingsnį link antro iš eilės Lietuvos krepšinio lygos (LKL) nugalėtojų titulo žengęs „Žalgiris“ ketvirtadienį svečiuose 86:76 pranoko „Lietuvos rytą“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 2:0.

Nors šeimininkams paskutiniame ketvirtyje pavyko išvengti gėdingo sutriuškinimo, didžiąją rungtynių dalį „Žalgiris“ dominavo aikštėje taip, kad neutraliems žiūrovams sprendimas šiemet dėl olimpinės atrankos turnyro sutrumpinti LKL finalo seriją turėjo pasirodyti visai pasiteisinęs.

Pavasarį visu smarkumu įsisukusios rungtynių karuselės išsekinti vilniečiai šįsyk sugebėjo reaguoti į pirmą „Žalgirio“ spurtą, bet gelbėtis tolimais metimais „Lietuvos rytui“ sekėsi tik tol, kol neprabilo kauniečių greitošauda.

Po trijų iš eilės tritaškių žalgiriečiai antrame kėlinyje atitrūko dviženkle persvara, privertęs šeimininkus visą likusį dvikovos laiką „ryti“ pabėgusių oponentų dulkes.

„Tai buvo kitokios rungtynės nei pirmas finalo susitikimas, deja, bet rezultatas liko panašus. Nesvarbu, kokiu skirtumu pralaimėjome – aš tikėjausi, kad žaisime šiek tiek geriau. Korekcijos po pirmos nesėkmės buvo padarytos ir jos veikė, kol žaidėjai buvo susikaupę, bet tuomet nutiko keistų dalykų. Vieną akimirką krepšininkai viską dar viską darė puikiai, o kitą analogiškose situacijose jau pasipylė klaidos. Žinoma, pirmiausia kalbu apie gynybą. Galite naudoti kokią tik norite gynybos sistemą, bet esmė visada vis tiek yra žaidimas vienas prieš vieną“, – dėstė A. Džikičius.

Paklaustas, ar dabar išgyvena sunkiausią savo karjeros „Lietuvos ryte“ epizodą, serbas atsakė teigiamai.

„Žinoma, lengvų finalų negalėjome tikėtis, bet man nepatinka tai, kas čia vyksta“, – pažymėjo treneris.

Kaip ir buvo galima tikėtis, baltos vėliavos A. Džikičius dar nekėlė ir kalbėjo apie būtinybę Kaune pademonstruoti charakterį ir apginti klubo garbę. Tačiau pasiteiravus, ką reiškia faktas, jog „Lietuvos rytas“ šį sezoną pralaimėjo net 10 iš 11 rungtynių su Eurolygos ekipomis (5 kartus – „Žalgiriui“, 3 – Maskvos CSKA, po sykį – Stambulo „Galatasaray“ ir Gdynės „Asseco Prokom“), specialistas iš Serbijos užsiminė, jog tokia statistika veikiausiai atspindi objektyvų komandų lygio skirtumą.

„Atvirai kalbant, aš nežinojau, kad tiek kartų pralaimėjome Eurolygos klubams. Turbūt tam yra priežasčių, o pagrindinė jų yra ta, kad jos tiesiog yra Eurolygos komandos“, – teigė A. Džikičius.

Klumpančio priešininko vis dar prisisaugo

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris A. Trifunovičius po pergalės Vilniuje sulaužė savo tradiciją ir daugiau kalbėjo apie puolimą, o ne apie komandos veiksmus ginantis.

„Čempionų vardus visada atneša gynyba, tačiau šįsyk norėčiau pastebėti tai, kad tiesiog skridome ant atakų sparnų. Per pirmas 25 min. tik gerinome savo puolimą, tada kiek stabtelėjome, ir varžovams buvo atgijusi šiokia tokia viltis. Bet darbą užbaigėme iki pabaigos“, – akistatą prisiminė A. Trifunovičius.

Pirmu smuiku kauniečių gretose šįkart griežė gynėjas Tomas Delininkaitis, vien iki didžiosios pertraukos pataikęs 4 iš 6 tritaškių ir surinkęs 18 taškų. Nors antroje mačo dalyje jis įmetė tik 4 taškus, T. Delininkaičio uždegto gaisro vilniečių aikštės pusėje pakako „Žalgiriui“ susikurti saugią persvarą.

„Tomą pažįstu jau labai seniai ir niekad neabejojau juo talentu puolime. Kai kovą netekome kelių svarbių jo pozicijos žaidėjų, mūsų komandoje jis ėmė atlikti vis svarbesnį vaidmenį. Prieš šias rungtynes pernelyg neakcentavome jo užduočių puolime, bet, pamatęs, kad jam šiandien puikiai sekasi, drąsinau nesustoti“, – sakė serbas.

„Serija dar nesibaigė. Gerbiame savo oponentus, todėl užmiršime šitas rungtynes vos įsėdę į autobusą. Sekmadienį privalėsime žaisti geriausią savo krepšinį“, – pridūrė A. Trifunovičius.

Primename, kad pirmose LKL finalo serijos rungtynėse Kaune „Žalgiris“ lengvai pranoko svečius iš Vilniaus rezultatu 71:56. Trečias mačas sekmadienį vėl bus žaidžiamas laikinojoje sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)