35-ąjį gimtadienį neseniai atšventęs 198 cm ūgio puolėjas pastaruosius 12 sezonų praleido LKL čempionate. Jame krepšininkas atstovavo Kėdainių, Šiaulių, Utenos, Prienų, Klaipėdos, Pasvalio ir Jonavos klubams, o 2017-aisiais paragavo ir legionieriaus duonos Libane.

Atstovaudamas Prienų komandai V. Šulskis tapo naudingiausiu 2015-2016 metų LKL reguliariojo sezono krepšininku, taip pat ne kartą yra pelnęs naudingiausio mėnesio ar savaitės žaidėjo apdovanojimus.

Pastarąjį sezoną puolėjas žaidė Jonavos „CBet“ ekipoje, buvo jos kapitonas, tačiau sezoną sugadino trauma - per susidūrimą su Kauno „Žalgirio“ žaidėju Rolandu Šmitu išniro raktikaulis.

„Jonavos komandai bendrai sezonas buvo sėkmingas, bet man asmeniškai buvo sunku atsigauti po traumos, vėl įsivažiuoti, taip ir nepagavau žaidimo ritmo, - prisiminė „Sūduvos-Mantingos“ naujokas. - Dabar esu visiškai sveikas, vasarą buvo kažkiek susidomėjimo iš LKL klubų, kažkiek - iš užsienio, bet nieko labai konkretaus, o Marijampolės klubas parodė dėmesį ir susitarėme. Žinau, kad „Sūduva-Mantinga“ yra viena iš geriausių NKL komandų, kalbėjausi su kai kuriais jos buvusiais žaidėjais, atsiliepimai buvo geri. Klube yra tvarka, komanda renkama pergalėms, tad tikiuosi būti naudingas jų siekiant.“

Marijampolės ekipą treniruoja Tomas Gaidamavičius, su kuriuo V. Šulskiui ne kartą teko susidurti per rungtynes vilkint skirtingų komandų marškinėlius.

„Esame pažįstami, buvome susitikę Šiauliuose, bet dabar bendrauti dar neteko. Tikiu, kad rasime bendrą kalbą“, – nusišypsojo krepšininkas.

Paklaustas apie sezono tikslus, puolėjas pakartojo norą būti naudingu.

„Niekada nebuvau tas, kuris svaidosi pažadais. Tikiuosi, kad komanda, kaip ir anksčiau, kovos dėl pergalių, dėl aukščiausių vietų, o marijampoliečiai ateis mūsų palaikyti, – sakė V.Šulskis. - Asmeninių tikslų neturiu, noriu tik padėti komandai. Kažkiek ir didžiuojuosi tuo, kad man per visą karjerą svarbiau buvo komandos rezultatai, o ne asmeniniai. Tad ir Marijampolėje stengsiuosi būti naudingas, darysiu tai, ko prašys treneris.“

Po praeito sezono „Sūduvos-Mantingos“ komandoje liko Tautvydas Kliučinykas, Paulius Beliavičius, Augustas Merkys, Justas Nausėdas, Aurelijus Pukelis, Žygimantas Šimonis ir Marijus Užupis. Prie ekipos šiemet taip pat prisijungs 17-metis Marijampolės sporto centro auklėtinis 192 cm ūgio gynėjas Aironas Bliūdžius.

Pasirengimą naujam sezonui „Sūduva-Mantinga“ pradės rugsėjo 4 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją