Pirmadienį popiet nacionalinės komandos kandidatai rinkosi į stovyklą Palangoje, kur lies prakaitą rengiantis nuo rugpjūčio 25-os prasidedančioms pasaulio krepšinio pirmenybėms.

Pirmas viešbučio slenkstį mynė strategas Kazys Maksvytis, kelios minutės po jo pirmasis iš krepšininkų pasirodė Donatas Motiejūnas.

Netrukus viešbučio registratūroje pasirodė ir Mindaugas Kuzminskas.

„Pilvo nesimato, padirbėjai per atostogas?“, – juokdamasis su puolėju sveikinosi K. Maksvytis.

„Galėsiu žaisti trečioje pozicijoje!“, – nepasimetė 33-ejų vyriausias rinktinės narys, kuris į rinktinę atvyko su mažamečiu sūnumi ir mylimąja Lina.

Pasaulio čempionatą Kazio Maksvyčio auklėtiniai pasitinka kaip reikiant nukraujavę – anksčiau jau skelbta, kad rinktinei nepadės Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Arnas Butkevičius, o prie jų dar prisijungė Domantas Sabonis. Maža to, korekcijų prireikė net ir Palangoje: dėl traumų į stovyklą neatvyks Gytis Radzevičius ir Martynas Sajus.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – 15 pavardžių: Rokas Jokubaitis, Vaidas Kariniauskas, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Margiris Normantas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Eigirdas Žukauskas, Jonas Valančiūnas, Donatas Motiejūnas, Laurynas Birutis, Donatas Tarolis, Ąžuolas Tubelis, Gabrielius Maldūnas.

Pasirengimas pradedamas su 12 žaidėjų – Jonas Valančiūnas dar negali dalyvauti kontaktinėse treniruotėse dėl NBA taisyklių. Savaitę vėluos I. Brazdeikis, nuo liepos 29 d. prie rinktinės bendrų pratybų jungsis ne tik kapitonas J. Valančiūnas, bet ir Ąžuolas Tubelis.

Pasaulio čempionatas startuos rugpjūčio 25 d. trijose valstybėse – Indonezijoje, Filipinuose ir Japonijoje.

Lietuviai varžysis D grupėje su Meksika, Juodkalnija ir Egiptu.

Rinktinės tvarkaraštis

Prieš pasaulio čempionatą, startuosiantį rugpjūčio 25 d., Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės lauks serija kontrolinių rungtynių:

  • 07 22 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 24 19.30 val. Lietuva – Jordanija (Alytus)
  • 07 29 19.30 val. Lietuva – Ukraina (Panevėžys)
  • 08 01 19.30 val. Lietuva – Sakartvelas (Kaunas)
  • 08 04 19.30 val. Suomija – Lietuva (Tamperė)
  • 08 09 19.30 val. Prancūzija – Lietuva (Orleanas)
  • 08 11 19.30 val. Lietuva – Prancūzija (Vilnius)
  • 08 14 19.30 val. Lietuva – Suomija (Klaipėda)
  • 08 19 Lietuva – Puerto Rikas (Taivanas)
  • 08 22 Lietuva – Latvija (Taivanas)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją