Lietuviai pirmą kartą istorijoje susitiko su danais, kurie beveik visi žaidžia vietiniame čempionate arba žemesniuose Ispanijos krepšinio divizionuose.

Toli gražu ne tuose klubuose, kuriuos sektų visa Europa.

O M. Blaževičiaus komentaras po rungtynių kelia klausimą, kiek šią nežinomybę išvaikyti padėjo oponentų žaidimą nagrinėjęs rinktinės trenerių štabas.

„Siaubingos rungtynės: trūko energijos, nepažinojome varžovų, buvo neaišku, kurie iš jų – metikai, kurie labiau mėgsta veržtis po krepšiu. Tai buvo didelė problema ginantis. Nepavykdavo laiku prasižengti, sustabdyti danų atakas.

Manau, tai tikra gėda, negalime taip žaisti, kol vilkime marškinėlius su užrašu „Lietuva“. Turime padaryti išvadas prieš kitas rungtynes“, – kalbėjo 10 taškų per tiek pat žaidimo minučių pelnęs, bet po savuoju krepšiu klaidų taip pat neišvengęs aukštaūgis, kurio +/- rodiklis (-14) buvo prasčiausias komandoje.

Nors FIBA „burbulo“ šeimininkų strategas Darius Maskoliūnas prisiėmė atsakomybę dėl nepasiteisinusio žaidimo plano, kartu jis nepraleido pro akis skirtingų dviejų komandų reakcijų į įvykius aikštėje.

„Federacija dėjo visas jėgas, kad viskas įvyktų kuo sklandžiau. O mums trūksta širdies, noro, entuziazmo. Aš net nemačiau mūsų atsarginių suoliuko. Gal dėl to, kad jis yra man už nugaros. Bet tuščioje salėje būčiau vis tiek girdėjęs. O aš girdėjau tik danus, kaip jie šokinėja. Man už nugaros energijos nebuvo“, – auklėtiniams priekaištavo D. Maskoliūnas.

M. Blaževičiaus nuomone, pirmiausia reikia kiekvienam žaidėjui geriau pasiruošti taktiškai.

„Manau, negalime numesti šio pralaimėjimo ant suoliuko ar ant blogo plano. Labai gėda, turime prisiimti atsakomybę, kad tai nebepasikartotų. Manau, kiekvienas turi pasiimti „iPad“, kuriuos išdalino federacija, pasižiūrėti vaizdo įrašus, pasinagrinėti tiesioginio oponento žaidimą, įvertinti jo stiprybes ir komandos derinius, mažas detales“, – ragino 19-metis Kauno „Žalgirio“ atstovas.

Kiek kitaip kalbėjo danų lyderį Gabrielį Lundbergą stabdę jo komandos draugai.

Tiksliau, mėginę stabdyti – Zeliona Guros „Stelmet“ (Lenkija) klubo gynėjas pasijuokė iš varžovų pastangų pelnydamas 28 taškus, atkovodamas 7 kamuolius ir atlikdamas 4 rezultatyvius perdavimus.

Tiek Deividas Gailius, tiek Tomas Dimša teigė, jog G. Lundbergo žaidimas nebuvo staigmena.

„Nesusitvarkėme gynyboje nuo pat pradžių. Jokios tvarkos nėra, jei vienas žaidėjas per du kėlinius sumeta 17 taškų, o iš viso praleidžiame 38. Žinojome, kad G. Lundbergas visada turės kamuolį savo rankose, bet pradžioje leidome jam įsižaisti, o tada jis pataikė ir sunkių metimų“, – komentavo T. Dimša.

Sekmadienį, nuo 19.30 val., lietuviai susitiks su Europos pirmenybių atrankos C grupės lyderiais belgais, kurie pasirodymą Vilniaus „burbule“ penktadienį pradėjo 90:62 sutriuškindami Čekiją.

Lietuvos rinktinė sieks revanšo už nesėkmę Monse praėjusį vasarį 65:86.

„Žaisime prieš dar stipresnę komandą, todėl turime pagerinti gynybą. Praleisdami daugiau nei 80 taškų apskritai nelabai turime šansų prieš ką nors laimėti, nesame tokie talentingi puolime“, – pažymėjo T. Dimša.

Paskutinis Europos čempionato atrankos varžybų „langas“, kuriame ir paaiškės dviejų kelialapių į 2022 metais vyksiantį finalinį etapą savininkai, laukia ateinantį vasarį. Lietuvos krepšinio federacija vėl sieks priimti C grupės komandas Vilniuje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)