Sutartis pasirašyta vieneriems metams, o šis sezonas žaidėjai bus trečias iš eilės Marijampolėje.

182 cm ūgio žaidėja pastaruosius du sezonus žaidė „Sūduvos“ komandoje, su kuria du kartus tapo LMKL vicečempione ir kartą pasidabino LKF moterų taurės sidabro medaliais.

2014-2015 metų sezone 33-ejų metų S. Baliutavičiūtė buvo viena iš geriausių komandos žaidėjų. Per 33 LMKL čempionato rungtynes puolėja pelnydavo vidutiniškai po 11,9 taško, atkovodavo po 7,4 atšokusio kamuolio ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

- Koks įspūdis per tuos du sezonus, praleistus Marijampolėje, apie komandą?

- Tikrai labai geras, jeigu lieku žaisti trečią sezoną iš eilės, vadinasi viskas yra gerai.

- Tai bus trečias sezonas rungtyniaujant „Sūduvos“ komandoje. Kas lemia, jog vis pasilieki žaisti Marijampolėje?

- Tikslai čia keliami visada tik patys aukščiausi. Iki šiol rezultatus pavykdavo pasikeikti. Taip pat smagu rungtyniauti, kai komandos administracija ir visi kiti dirba, jog padėtų mums jaustis gerai ir patogiai. Daug kas pažįstama ir sava, todėl prieš atvažiuojant jau žinau ko tikėtis.

- Kaip komandos kapitonei, kas buvo sunkiausia?

- Kai komandos atmosfera nuostabi - viskas labai paprasta (juokiasi). Žinoma, pasitaiko visko ir kartais tenka su viena ar kita žaidėja pasikalbėti, kai būna sunku. Visgi, mes visos esame profesionalės ir žinome, ko susirinkome, todėl tokie atvejai būdavo vienetiniai.

- 2015-2016 metų sezoną „Sūduvos“ komanda pasitinka atjaunėjusi. Kaip vertini šiuos pokyčius ir kaip pasikeis komandos žaidimas?

- Teigiamai, ateinančiame sezone bus ir perspektyvių, ir patyrusių žaidėjų. Galėsime progresuoti. Manau turėsime daugiau greičio ir energijos bei tapsime ambicinga komanda.

- Komandoje be tavęs bus ir daugiau patyrusių žaidėjų: Ela Briedytė, Andra Gabalytė. Ką manai apie tokį jaunystės ir patirties derinį?

- Kaip ir minėjau, šis jaunystės ir patirties derinys yra puikus.

- „Sūduva“ kol kas aktyviausiai iš visų LMKL komandų darbuojasi šiame tarpsezonyje. Kaip vertini tai, kas jau nuveikta?

- Vertinu labai gerai. Manau „Sūduvos“ administracija dirba labai gerai, nes greitai į komandą prisiviliojo pajėgių žaidėjų. Komanda sukomplektuota puikiai, nors ir trūksta kelių žaidėjų. Iš to ką matau, galima susidaryti vaizdą, kad komanda bus konkurencinga.

- Ar galima „Sūduvą“ priskirti prie 2015-2016 metų LMKL sezono favoričių?

- Tikrai nenoriu nieko niekur priskirti, nes nežinau kitų komandų sudėčių, busime ambicingos ir sieksime tik aukščiausių tikslų.

- Ko asmeniškai tikiesi iš artėjančio sezono?

- Visų pirma, tikiuosi būti naudinga komandai, tikiuosi, jog kolektyvas bus darnus. Teko kalbėti tiek su klubo prezidentu, tiek su direktoriumi- mūsų tikslai yra patys aukščiausi. Visgi, viskas pasimatys sezono eigoje. Džiaugiuosi galėdama atstovauti tokio sportiško miesto komandai ir tikiuosi, jog ateinančiame sezone pritrauksime dar daugiau sirgalių

Sutartis su „Sūduva“ 2015-2016 metų sezonui turi: treneris Rimvydas Samulėnas, Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Andra Gabalytė, Liga Šurkusa, Greta Tamašauskaitė ir Dalia Wydra, Ela Briedytė, Ieva Kazlauskaitė ir S. Baliutavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)