Žinią, kad F. Saundersas susirgo Hodžkino limfoma, „Timberwolves“ klubas paskelbė dar rugpjūtį – tada daktarai tikino, kad vėžys tikrai yra pagydomas. Visgi nuo to laiko trenerio būklė tik blogėjo – jo organizmas labai prastai reagavo į atliktą chemoterapiją.

„Kiek girdėjau, treneris yra hospitalizuotas vienoje Mineapolio ligoninių, – sakė su situacija susipažinęs „Minneapolis Star Tribune“ žurnalistas Jerry Zgoda. – Jei treneris pasveiks, labai abejoju, ar jis grįš šiais metais. Mažai tikimybių, kad jis išvis dar kada nors treniruos – jam negalima stresuoti. Gali būti, kad jis iš viso nebedirbs jokiame darbe.“

Hodžkino limfoma – tai piktybinė limfoma, kitaip dar vadinama limfogranulomatoze, Hodgkin-Sternberg-Paltauf liga. Ligos atsiradimo priežastis neaiški, manoma, kad svarbų vaidmenį atlieka onkogeninių virusų, kaip Epstein-Bar, infekcija.

F. Saundersą „Timberwolves“ vyriausiojo trenerio poste pavaduos jo asistentas Samas Miitchellas. Jis 2004-2008 metais buvo pagrindinis Toronto „Raptors“ ekipos strategas.

F. Saundersas NBA komandas treniruoti pradėjo 1995 metais. Pirmoji jo stipriausios pasaulio lygos komanda buvo būtent „Timberwolves“, kurioje jis praleido net 10 metų.

Vėliau strategas stovėjo už Detroito „Pistons“ ir Vašingtono „Wizards“ komandų vairų, o 2014 metais grįžo į „Timberwolves“ klubą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją