Vis tik po mačo žalgiriečių treneris Kazys Maksvytis neliko nusivylęs auklėtinių pasirodymu.

Trečiadienį 15-ojo turo rungtynėse „Fenerbahče“ kauniečius įveikė dramatiškai – 80:78.

Turkijos ekipa išlieka dar nepralaimėjusi namų „Ulker Sports“ arenoje – pasiekė septintą pergalę sezone.

„Neturiu nieko pasakyti blogo savo žaidėjams dėl šių rungtynių. Jie kovojo, buvo rungtynėse iki galo – toks ir buvo planas. Buvome kartu kaip komanda nemažai situacijų. Kažkur sulėtinome tempą antroje pusėje, kažkur varžovai padidino agresiją, padarėme kelias klaidas, kurios mus išmušė. Nėra pergalės, bet nesu nusivylęs rungtynėmis“, – po mačo sakė K. Maksvytis.

Antrą savaitę Kaune įpusėjęs Austinas Hollinsas pirmą kartą mačą pradėjo starto penkete ir buvo vienas tų žmonių, kurie užkūrė „Žalgirio“ puolimą sklandžiam pakilimui. Per pirmą kėlinį amerikietis surinko 7 taškus ir padėjo svečiams pagauti ritmą dar snūduriavusioje ir vangiai besipildžiusioje „Ulker Sports“ arenoje.

Po Keenano Evanso tritaškio įpusėjus antram kėliniui komandas skyrė 14 taškų – 40:26. Vien per pirmą mačo pusę kauniečiai išdalino 15 rezultatyvių perdavimų – tiek pat, kiek įprastai šiame sezone atlieka per visas rungtynes (15,1).

Vis tik vaizdas po pertraukos pasikeitė – „Žalgiris“ vis sunkiau rado kelius krepšio link, o varžovai pavojingai priartėjo per keturių taškų atstumą. Ketvirtą kėlinį šeimininkai pradėjo 8 taškais be atsako ir po ilgos pertraukos persvėrė rezultatą.

„Turbūt, kad galime taip pavadinti, – kad pirmoji mačo pusė buvo bene geriausia šiame sezone pritarė treneris. – Po pertraukos jie įjungė agresyvumo lygį, daugiau buvo keitimosi ginamaisiais, išsimušėme iš vėžių, pridarėme klaidų. Nors ir kalbėjome per pertrauką, kad jie pakels fiziškumo ir agresyvumo lygį, turime ir mes pakelti. Gaila, bet minutė po minutės jie skirtumą mažino ir laimėjo.“

Nors mačo pabaigoje turkai buvo nutolę ir 7 taškais, Edmondo Sumnerio ir Keenano Evanso tritaškiai gaivino viltis, o paskutinis žodis priklausė tam pačiam K. Evansui. Vis tik paskutinis amerikiečio dvitaškis, galėjęs išplėšti pratęsimą, buvo netikslus.

„Nebuvo ideali situacija, trūko idealaus išsidėstymo, bet Keenanas turėjo kamuolį, buvo gana nebloga situacija. Mes norime laimėti ir pralaimėti su Keenanu, jis yra mūsų žaidėjas. Mes pralaimėjome, bet pralaimėjome su geru sprendimu“, – epizodą vertino K. Maksvytis.

Po praėjusios savaitės įvykių klube „Žalgiris“ rodo reakciją – kova iki galo Stambule ir užtikrinta pergalė prieš tai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

„Komanda žaidė kartu, daug rinkomės į pasirinkimus, daug komunikavome, daugiau teigiamų emocijų nei neigiamų ir komanda susivienijo“, – psichologinius pokyčius pabrėžė „Žalgirio“ strategas.

Antroje mačo pusėje K. Maksvytis ėmėsi rizikų – Rolandas Šmitas žaidė praktiškai be keitimų, o mačo pabaigoje aikštėje svarbų vaidmenį turėjo savęs dar ieškantis naujokas E. Sumneris.

Jeigu pripažino, kad latviui dėl to pritrūko šviežumo priimant teisingus sprendimus, tai amerikietį gyrė: „Kiekvienos rungtynės, kiekviena treniruotė jam yra žingsnis į priekį. Prisirinko pražangų, bet kelios iš jų buvo protingos. Gale rizikavome, bet norėjosi aštrumo, nes trūko energijos. Pabaigoje jis priėmė gerus sprendimus tiek puolime, tiek gynyboje“.

Ant suolo liko Lukas Lekavičius, nors gynėjas jau pasveiko po apendicito operacijos.

„Kalba eina apie jo sugrįžimą į formą. Jam net šiandienos apšilimas yra neblogas krūvis, bet Lukas buvo pasiruošęs nedidelėms atkarpoms, jis yra pilnai išgijęs“, – teigė K. Maksvytis.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais jau penktadienį, kai namie priims Roką Jokubaitį ir „Barceloną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)