Susitikimą žalgiriečiai pasitiks su visu trenerių štabu. Prie komandos prisijungė iš pasaulio taurės turnyro sugrįžęs vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, jo asistentas Evaldas Beržininkaitis ir komandos gydytojas Vytautas Kailius.

„Smagu grįžti. Atrodau geriau negu jaučiuosi. Kelionė buvo ilga, dar praeis kelios dienos, kol susidėlios miego režimas. Smagu vien jau būti namuose. Kibsime į darbus, – teigė K. Maksvytis. – Dvejopos mintys (po turnyro, – zalgiris.lt). Buvo gerų pergalių, buvo blogų pralaimėjimų. Visas čempionatas būtų neblogas, bet paskutinės rungtynės paliko tokį kartėlį. Nesmagu čempionatą užbaigti pralaimėjimu. Buvo įdomus čempionatas su pakilimais ir nuosmukiais.“

Kol dirbo su Lietuvos rinktine, K. Maksvytis darbus „Žalgirio“ treniruotėse delegavo savo asistentams – Tautvydui Saboniui ir Gintarui Krapikui. „Žalgiriui“ praėjusį penktadienį pradėjus ikisezoninių rungtynių maratoną pergale prieš Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (90:57), K. Maksvytis jau spėjo peržiūrėti šių rungtynių įrašą.

„Pavyko pažiūrėti ir rungtynes su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“. Čia padėjo ir „Žalgiris Insider“, – šypsojosi K. Maksvytis. – Pavyko pažiūrėti rungtynes grįžtant, kad geriau įsivažiuočiau į komandą. Įspūdį paliko neblogą, dar yra, kur dirbti. Dar ne viskas nušlifuota iki pabaigos, bet vaizdas – neblogas, darbas – neblogas. Esame gana neblogame pasiruošimo lygyje.“

Po pasaulio taurės turnyro K. Maksvytis prisijungs po labai trumpos poilsio pertraukos. Specialisto teigimu, jis nori būti su komanda jau per dvikovą su Rygos VEF.

„Ilsėsiuosi lygiai dieną. Žaidėjams davėme daugiau poilsio dienų. Jų kūnai pavargo, dalis jų turėjo minitraumų. Jie turės daugiau poilsio. Man, kaip vyriausiajam treneriui, norisi turėti patirties ikisezoninėse rungtynėse. Norisi, kad žaidėjai prie manęs priprastų, o aš pamatyčiau komandą ir naujokus ne iš šono, o iš vidaus. Po šių rungtynių jau seks oficialios „Betsafe-LKL“ rungtynės, tad norisi rytojaus rungtynėse būti su komanda,“ – sakė specialistas.

„Žalgiriui“ dvikovoje su VEF nepadės poilsio dienų po pasaulio taurės turnyro gavęs Latvijos rinktinės puolėjas Rolandas Šmitas ir Lietuvos rinktinės gynėjai Tomas Dimša ir Ignas Brazdeikis. Pastarasis rungtynėse dėl 5-os vietos su Latvijos ekipa patyrė traumą, tačiau antrą sezone Kaune pasitinkantis gynėjas rimtesnio sužeidimo išvengė.

„Dar ir dabar jam yra atliekami papildomi tyrimai. Jie daugiau atliekami, kad būtume ramūs. Pagal tai, ką matėme Maniloje, nieko baisaus Ignui neatsitiko, tad tikimės, kad nieko daugiau ir neišlys“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Pasaulio taurėje dalyvavę „Žalgirio“ krepšininkai prie komandos treniruočių prisijungs rugsėjo 15 d.