Klaipėdiečiai prisiviliojo buvusių LKL veteranų

Klaipėdiečiai pirmus du kėlinius su MRU ekipa turėjo vargo ir net į didžiąją pertrauką iškeliavo atsilikdami – 27:29.

Per didžiąją pertrauką KU ekipos treneris Mindaugas Stašys savo žaidėjams davė pylos ir tai davė vaisių: trečiasis kėlinys laimėtas 28:14 ir susikrautas dviženklis pranašumas – 55:43.

Pajūrio atstovus į pergalę vedė Gediminas Leščiauskas, kuris per aikštėje praleistas beveik 29 minutes pelnė 28 taškus (10/13 dvit., 2/7 trit., 12/20 baud.), po krepšiais atkovojo 7 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 35 naudingumo balus.

Prie KU ekipos pergalės po 13 taškų pridėjo Kristupas Smirnovas ir Gabrielius Mažeika, 11 – Aringas Brazauskas.

Iš MRU komandos išsiskyrė 14 taškų (9 atk. kam.) pelnęs Danielius Kasparas ir 12 taškų surinkęs Lukas Pivoriūnas (10 klaidų). Po 8 taškus surinko Geraldas Jonaitis ir Matas Šipkauskas.

Klaipėdiečiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 50:40 ir rečiau klydo – 13 ir 22 klaidos.

„Pirmas blynas neprisvilo – pergalė yra pergalė“, – po dvikovos džiaugėsi KU ekipos treneris Mindaugas Stašys.

Tačiau tuoj pat pabrėžė: „Per didžiąją pertrauką su žaidėjais teko vyriškai pasikalbėti. Netenkino chaotiškas puolimas. Džiugu tai, kad žaidėjai įsiklausė į mano pastabas ir antroji rungtynių dalis jau buvo visai kitokia.“

M. Stašys šiemet į komandos sudėtį įtraukė keturis patyrusius žaidėjus, kurie anksčiau žaidė LKL čempionate. Tai – Mantas Ruikis, Julius Kazakauskas, Deividas Anužis ir Erikas Kubilius.

Visi jie, išskyrus J. Kazakauską, skirtingu metu vilkėjo ir pagrindinės Klaipėdos „Neptūno“ ekipos marškinėlius.

Tiesa, šio vakaro rungtynėse rungtyniavo tik E. Kubilius ir jis nebuvo tarp lyderių – pelnė 8 taškus.

„Minėtus veteranus dar panaudosiu ateityje, o čempionato starte norisi paanalizuoti ir mūsų jaunimą. Laukia įdomus sezonas, kadangi Klaipėdos universiteto ekipoje – daug naujokų. Turime gražaus būrio jaunimo – pirmakursių ir moksleivių. Šiemet Klaipėdos universitete krepšininkų pasirinkimas – kaip niekada didelis“, – pabrėžė KU ekipos treneris M. Stašys.

Jis pasidžiaugė ir LSKL naujove – neriboti žaidėjų amžiaus, o leisti ginti savo universiteto garbę visiems, kurie studijuoja.

„Mūsų šiųmetė ekipa – patyrusių žaidėjų ir jaunimo derinys. Puiku, jaunimui bus iš ko semtis patirties ir atsiskleisti. LSKL – puiki termė jaunimui, siekiančiam įrodyti savo vertę“, – kalbėjo M. Stašys.

MRU komandos treneris Mindaugas Sakalauskas pirmųjų sezono rungtynių pernelyg nesureikšmino.

„Tai tik sezono pradžia. Dar reikia susižaisti. Šįkart du kėlinius dar kovėmės, laikėmės prieš vicečempionus, o antroje rungtynių pusėje jau pristigome jėgų. Varžovai mus pranoko meistriškumu. Man nepatiko tai, kad mano komandos žaidėjai kliovėsi labiau pavieniais veiksmais, o ne komandiniu žaidimu. Reikia dar laiko susiklijuoti, juk mūsų komandos pagrindą sudaro – studentai krepšinio mėgėjai“, – situaciją komentavo M. Sakalauskas.

Bronziniai prizininkai pamokė Vilnius TECH ekipą

Kitoje LSKL akistatoje bronziniai prizininkai Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai davė pamokų Vilnius TECH komandai – Rimanto Kaminsko auklėtiniai savo aikštėje laimėjo 41 taško skirtumu – 93:52 (26:13, 24:11, 13:15, 30:13).

Visi reikalai buvo išspręsti jau per pirmus du kėlinius, kai VU atitrūko 26 taškų skirtumu – 50:24.

VU komandos gretose rezultatyviausias buvo 20 taškų (5 atk. kam., 3 rez. perd.) pelnęs Ignas Venskus, 16 taškų prie pergalės pridėjo Kristupas Kenešis, 9 – Vincentas Adomaitis.

Vilnius TECH komandą bandė gelbėti daugiau nei trečdalį komandos taškų – 19 – pelnęs Benas Aleliūnas, 12 taškų surinko Jokimas Jancevičius ir 10 taškų pridėjo Rokas Petkevičius.

VU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 58:35 ir rečiau klydo – 12 ir 18 klaidų.

„Sezonas pradėtas gera nata. Prieš šią dvikovą rimtai su vyrais pakalbėjome, išsikėlėme sezono tikslus ir nusprendėme, kad visa jėga turime kautis kiekvienoje dvikovoje. Džiugu, kad vyrų akys dega, yra daug noro ir motyvacijos. Tai atsispindi ir rezultate“, – kalbėjo VU treneris Rimantas Kaminskas.

Jo teigimu, svarbiausia tai, kad pavyko išsaugoti praėjusio sezono komandos branduolį, tad tikslai auga.

„Norime kautis finale. Suprantame, kad iki to tikslo laukia ilgas kelias, bet mes pasiryžę kantriai ir nuosekliai to siekti“, – teigė R. Kaminskas.

Vilnius TECH treneris Gintaras Šerškas buvo kiek kuklesnis.

„Žaidžiame su tuo, ką turime, o turime studentus, kurie siekia mokslų, o tik laisvalaikiu žaidžia krepšinį. Jėgos nėra lygios“, – trumpai situaciją ir šio vakaro rezultatą apžvelgė G. Šerkšnas.

Vadovai rinkosi Klaipėdoje

Prieš sezono pradžią universitetų atstovai Klaipėdoje buvo susirinkę į ataskaitinę konferenciją, kur ir buvo aptartos naujojo LSKL sezono gairės.

„Nuspręsta neriboti LSKL žaidėjų amžiaus, kadangi šiais laikais yra skatinama studijuoti, mokytis ir tobulėti visą gyvenimą. Yra tokių žaidėjų, kurie anksčiau profesionaliai žaidė krepšinį, studijoms laiko vis nerasdavo, o dabar, jau subrendę, nusprendė studijuoti. Kodėl gi turėtume riboti jų norą ginti savo universiteto garbę?“, – naujoves paaiškino LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas.

Iš viso 2023-2024 metų LSKL čempionate varžysis 9 šalies universitetai: VDU, KU, VU, LSU, KTU, Vilnius TCH, MRU, KK ir LCC.

Komandos varžysis susiskirsčiusios į A ir B grupes. A grupėje tarpusavyje kovos VDU, VU, KTU, KK ir Vilnius TECH. B grupėje – KU, LSU, LCC ir MRU.

Atkrintamosios LSKL kovos vyks 2024 m. vasario 19 ir 26 dienomis.

Pusfinalių kovos – 2024 m. kovo 4 ir 11 dienomis, o didysis ir mažasis finalas – 2024 metų kovo 18 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją