Šešiskart NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyviui Izraelio pilietybę suteikti pažadėjo šalies vidaus reikalų ministras Aryehas Deri.

„Amare'o indėlis į Izraelio sportą yra neginčytinas. Jis yra vienas iš garsiausių atletų, kada nors žaidusių Izraelyje. Jis nori savo ateitį susieti su Izraeliu. Taigi, aš nusprendžiau pasinaudoti savo padėtimi ir suteikti jam Izraelio pilietybę. Linkiu jam kuo didžiausios sėkmės“, – teigė A. Deri.

Šį vakarą A. Stoudemire'as su „Hapoel“ namie žais atsakomąsias FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio etapo rungtynes. Klaipėdos „Neptūną“ pirmose rungtynėse žydų komanda prieš savaitę įveikė 86:74, todėl yra laikoma neginčytina poros favorite.

Anot Eurohoops pranešimo, A. Stoudemire'as nori prisijungti ir prie Izraelio nacionalinės rinktinės. Tiesa, 36-erių krepšininkas jau yra atstovavęs JAV rinktinei 2004 metų olimpinėse žaidynėse ir 2007 metų FIBA Amerikos čempionate, todėl, norėdamas prisijungti prie žydų nacionalinės ekipos, jis turėtų gauti FIBA leidimą.

Pirmą kartą A. Stoudemire'as aplankė Izraelį dar 2010-aisiais, sužinojęs, kad turi žydiškų šaknų. Praėjusiais metais jis atsivertė į judaizmą.

„Hapoel“ komandai su pertraukomis jis atstovauja nuo 2016-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)