Gimnazijoje apsilankė „Dzūkijos“ treneriai Andrejus Urlepas ir Zoranas Čarapičius bei žaidėjai Artūras Jomantas, Fiodoras Dmitrijevas, Paulius Dambrauskas, Martynas Paliukėnas, Rokas Ūzas ir Alytaus savivaldybės atstovai.

Renginio metu susirinkę gimnazistai ir mokytojai dalyvavo BEKO-LKL pamokose, kur kartu su krepšininkais gilino lietuvių kalbos, matematikos ir istorijos žinias. Aktyviausius moksleivius „Dzūkijos“ krepšininkai apdovanojo komandos ir lygos rėmėjų suvenyrais bei dovanomis.

„Tokie renginiai yra labai naudingi tiek komandai, tiek pačiai lygai, tiek ir moksleiviams. Jie sudomina ir skatina jaunus žmones domėtis krepšiniu, parodo, kad krepšininkai yra tokie pat paprasti žmonės kaip ir visi kiti. Manau jog tai yra labai puiki idėja“, – renginiu džiaugėsi „Dzūkijos“ vyriausiasis treneris A. Urlepas.

Daug emocijų bei geros nuotaikos netrūko ir gimnazijos sporto salėje. Ten susirinkę moksleiviai turėjo progą išbandyti savo jėgas trijulių turnyre ir tolimo metimo konkurse.

Po atkaklios kovos trys prieš tris turnyro nugalėtojais tapo R. Ūzo ekipa, įveikusi A. Jomanto komandą, kuri užėmė antrą vietą. Trečia vieta atiteko F. Dmitrijevo komandai, ketvirta liko M. Paliukėno trijulė.

„Dalyvauju šitame renginyje jau antrą kartą, džiugu, kad tokiu būdu populiarinamas krepšinis ir pati lyga. Vaikams suteikta galimybė iš arčiau susipažinti su Lietuvos krepšinio lyga, tikimės, kad daugės žmonių „Dzūkijos“ rungtynėse ir daugiau vaikų pradės žaisti krepšinį“, – pasakojo P. Dambrauskas, kuris dėl sveikatos problemų turnyre nesivaržė ir buvo vyriausias teisėjas.

Tolimo metimo konkurse nugalėjo Karolis Aliulis, kuris pirmas pataikė beveik nuo aikštelės vidurio. Prizais džiaugėsi ir aktyviai pamokose ir krepšinio turnyre dalyvavusi gimnazijos moksleivė Karolina.

„Krepšinis man labai patinka, pati žaidžiu ir kai tik galiu apsilankau „Dzūkijos“ rungtynėse. Šis projektas man labai patiko ir kiek kalbėjau su klasiokais ir jie džiaugėsi puikiai praleistu laiku. Gal būt dėl to, kad nebuvo pamokų“, – geros nuotaikos nestokojo Karolina.

Socialinis projektas „BEKO-LKL krepšinio diena mokykloje“ likusio sezono metu keliaus po Lietuvą ir lankysis lygoje žaidžiančių miestų mokyklose. Jose lankysis lygos atstovai, komandų krepšininkai, kurie dalinsis patirtimi, bendraus ir žais su moksleiviais.