Po pirmo atkaklaus kėlinio 23:21 pirmavo aikštės šeimininkai.

Tačiau sužaidus pusantro ketvirčio „Pieno žvaigždės“ atitrūko 7-iais taškais (36:29), prie to labiausiai prisidėjo šeimininkų gynybą į neviltį varęs Dagoberto Pena, per pirmus du kėlinius pataikęs 4 tritaškius ir iš viso pelnęs 14 taškų.

Pirmoje mačo pusėje žiūrovai išvydo lygiaverčių komandų kovą, per ilgąją pertrauką švieslentė fiksavo „Pieno žvaigždžių“ simbolinį pranašumą – 48:46.

Po pertraukos vilniečiai netruko panaikinti turimo deficito ir greitai susikrovė 7 taškų persvarą – 57:50. Tiesa, pasvaliečiai daugiausiai Tomo Lekūno pastangomis vėl atsitiesė – 57:57. Antroje kėlinio dalyje daugiausiai Roko Stipčevičiaus ir DJ Seeley pastangomis šeimininkai kiek nutolo ir po trijų kėlinių pirmavo 69:63.

Kietai žaidęs Žygimantas Skučas nevengdavo provokuoti varžovų, o tai piktino Dainių Adomaitį, kuris prasidėjus paskutinei minutei žengė į aikštę ir taip užsidirbo techninę pražangą.

Ž. Skučas ne tik rungtynių finiše „pasižymėjo“: svečių aukštaūgis antrame ketvirtyje po pražangos prieš Dominique‘ą Suttoną stumtelėjo amerikietį, po šio epizodo D. Adomaitis paprašė arbitrų atkreipti dėmesį į „Pieno žvaigždžių“ puolėjo žaidimą.

Trečiojo kėlinio pabaigoje Martynas Echodas krito ant parketo kartu su Ž. Skuču, o šių žaidėjų konfliktai persikėlė į ketvirtą kėlinį.

Lemiamas rungtynių lūžis įvyko paskutinio kėlinio pradžioje – visų rungtynių metu netoli buvusius pasvaliečius tritaškiu nubaudė DJ Seeley, du taškus su pražanga pridėjo Arnas Butkevičius ir vilniečiai po ilgos pertraukos susigrąžino dviženklį pranašumą – 76:65.

Vėliau komandos ir toliau keitėsi taikliais metimais, tačiau skirtumas ryškiai nesikeitė ir šeimininkai iškovojo pergalę 89:82.

„Rytas“: Rokas Stipčevičius – 16 (5 rez. perd., 4/6 tritaškiai), Martynas Echodas ir DJ Seeley – po 14, Arnas Butkevičius – 13 (6 atk. kam.), Artsiomas Parakhouskis – 12;

„Pieno žvaigždės“: Jay'us Threattas – 21, Dagoberto Pena – 17 (5/8 tritaškiai), Tomas Lekūnas – 16, Yannickas Franke'as – 10.

Abiems klubams tai buvo paskutinė kova šiemet.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS141
2.NEPTŪNAS132
3.RYTAS124
4.LIETKABELIS106
5.PIENO ŽVAIGŽDĖS79
6.JUVENTUS69
7.DZŪKIJA610
8.SKYCOP510
9.NEVĖŽIS213
10.ŠIAULIAI213

Pirmąją tarpusavio dvikovą šiame Betsafe-LKL“ sezone Pasvalyje 89:78 laimėjo Vilniaus „Rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)