Galiausiai finalinė sirena paskelbė trečią istorijoje lietuvių triumfą rezultatu 93:84.

Nuo jo prabėgo lygiai du dešimtmečiai, tad paminėti šią garbingą sukaktį ir prisiminti legendinės čempionų komandos į Vilniaus ASG areną sugužėjo apie tris keturis tūkstančius gerbėjų.

Priimti sveikinimų ir sužaisti parodomąsias rungtynes atvyko dešimt žaidėjų iš auksinio dvyliktuko: trūko tik Šarūno Jasikevičiaus bei Dariaus Songailos. Tiesa, ant parketo neišbėgo ir Eurelijus Žukauskas.

„Aišku, smagu visus būtų buvę pamatyti, bet yra kaip yra. Kiekvienas turi savo priežasčių. Džiaugiuosi už tuos, kurie yra.

„Smagu susimatyti su visais buvusiais komandos draugais. Laimėti visada norisi, bet šitos rungtynės labiau parodomosios. O krepšinį rimčiau paskutinį kartą žaidžiau prieš 8-erius 9-erius metus“, – sakė antras pagal rezultatyvumą auksinės rinktinės narys Ramūnas Šiškauskas (vid. po 14,8 tšk., nusileido tik Arvydui Macijauskui).

Kaip ir 2003-aisiais Stokholme, komandos treneris yra Antanas Sireika, o jam talkina Valdemaras Chomičius. Arenoje apsilankė ir savo akimis tiek 1939-ųjų, tiek 2003-iųjų auksinius Lietuvos rinktinės pasirodymus stebėjęs prezidentas Valdas Adamkus.

„Tų prisiminimų daug: galima vardinti ir atskirai rungtynes, ir šiaip. O pats ryškiausias prisiminimas turbūt paskutinis finalinis švilpukas ir sutikimas Kaune.

Mano akimis, tuomet buvo labai geras balansas tarp vyresnių, patyrusių žaidėjų ir jaunesnių, energingų. Ir atmosfera fantastiška buvo“, – pasakojo Šiška.

Paklaustas, ko trūksta dabartinei kartai, kad ji pakartotų kažką panašaus į 2003-iųjų žygį, R. Šiškauskas šypsojosi.

„Trūksta pirmos vietos, jeigu taip paprastai. Nemanau, kad dabar čia vertėtų mums stovėti ir gilintis į tai. Susirinkome turbūt dėl kitos progos. Kai pamatai, kad tiek metų niekas laimėti negali, supranti, ką nuveikei“, – teigė jis.

Nepaisant įspūdingos asmeninės statistikos, R. Šiškauskas nepateko į simbolinį čempionato penketą, kurį sudarė Š. Jasikevičius, Tony Parkeris, Saulius Štombergas, Andrejus Kirilenka ir P. Gasolis.

„Negalėjo į penketą visų lietuvių sudėti. Kai pasiekta tokia pergalė, kažkaip apie tai negalvoji. Džiaugiausi dėl aukso, o tas penketas liko šone“, – tvirtino 45-erių buvęs krepšininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją