Kaunietės iniciatyvą mače su „Sūduva“ perėmė ketvirtame kėlinyje. Prasidėjus šiam ketvirčiui šeimininkės atsiliko 49:53, tačiau tuomet „Hoptrans-Sirenos“ spurtavo 8:1 ir išsiveržė į priekį 57:54.

Suvalkijos atstovės į tai atsakė pačios be atsako pelnydamos 7 taškus ir susigrąžindamos persvarą. Bet neilgam. Rezultatas svyravo lyg ant svarstyklių, į priekį išsiveržiant tai vienai, tai kitai komandai, kol mačo pabaigoje solidžiau pasirodė Manto Šerniaus auklėtinės.

Dovilė Saurazaitė, iki mačo pabaigos likus žaisti 73 sekundes, pataikė dvitaškį su pražanga, ir šeimininkės nutolo 72:68. Marijampoliečių gynėja Stephanie Gardner tuomet prametė, o sėkmingai baudas metusios kaunietės įtvirtino pergalę.

„Hoptrans-Sirenoms“ kojos nepakišo nė tai, kad jos realizavo tik 3 tolimus metimus iš 22 ir tik 16 baudų iš 28. Atakuodamos iš toli nespindėjo ir „Sūduvos“ krepšininkės – 4 tritaškiai iš 18.

„Hoptrans-Sirenos“: Rasa Knyzaitė 14, Livija Sakevičiūtė 13 (11 atk. kam.), Dovilė Saurazaitė 10, Gabija Šegždaitė 9 taškai.

„Sūduva“: Danielle McCray 26 (12 atk. kam., 5 rez. perd.), Lina Mikelevičienė 15, Stephanie Gardner 11 taškų.

Po šios pergalės kaunietės pakilo į antrą turnyrinės lentelės vietą, o marijampolietės smuko į trečiąją. Vienvaldėmis lygos lyderėmis tapo Vilniaus „Kibirkšties“ (5/0) krepšininkės, kurios namuose net 41 taško skirtumu 90:49 sutriuškino Ukmergės „Vilkmergės“ (1/3) ekipą.

Sostinės komanda iniciatyvą perėmė jau pirmame rungtynių kėlinyje, kurio metu susikrovė dviženklę persvarą ir kėlinį laimėjo 16 taškų skirtumu. Antrame ketvirtyje rungtynių eiga išliko tokia pati ir vilnietės savo pranašumą padidino iki 26 taškų.

Antroje mačo dalyje abi ekipos jau galėjo daugiau spręsti savo uždavinius, o „Kibirkšties“ komanda savo pranašumą padidino net iki 41 taško.

„Kibirkštis“: Gabija Meškonytė 16 taškų, Laura Juškaitė ir Ieva Savickaitė po 12, Dalia Donskichytė 11, Agnė Bobinaitė 10 taškų.

„Vilkmergė“: Karolina Ambotaitė 12, Rita Žilinskaitė 11 taškų.

Užtikrintą pergalę nuskynė Klaipėdos „Fortūna“ (2/3). Uostamiesčio komanda išvykoje 82:52 (30:12, 22:13, 19:9, 11:18) nugalėjo Šiaulių „Šiaulių-Universiteto“ (0/5) krepšininkes.

Lūžio momento rungtynėse ilgai laukti nereikėjo. „Fortūnos“ krepšininkės buvo ryžtingai nusiteikusios viską išspręsti dar mačo pradžioje, ir tai darė labai sėkmingai, per pustrečios minutės spurtavusios 9:0. „Šiauliai-Universitetas“ mėgino užsikabinti, įmesdamas penkis taškus be atsako (9:5), bet tai buvo mažiausias skirtumas, kokiu šiame mače dar pirmavo Klaipėdos komanda.

Puikiai atakuodamos iš trijų taškų zonos, uostamiesčio atstovės 18 taškų persvarą įgijo dar besibaigiant pirmajam kėliniui – 30:12. O intriga į mačą taip ir negrįžo. Dar per du kėlinius „Fortūnos“ atotrūkis išaugo dar labiau (52:25, 71:34), o rungtynėse likus žaisti septynias minutes jis pasiekė net 40 taškų atžymą – 74:34.

Gali būti, jog tie 40 taškų įžeidė šiauliečių savimeilę ir per likusias minutes skaičiai švieslentėje gerokai sparčiau augo ties aikštelės šeimininkių pavadinimu. Ketvirtadalį klaipėdiečių pranašumo šiaulietės spėjo nubraukti, ir finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo Klaipėdos ekipos pergalę trisdešimčia taškų – 82:52.

„Šiauliai-Universitetas“: Kourtney Williams 19 taškų, Enrika Matiukaitė 16 (9 atk. kam.), Manta Urbonaitė 7 taškai.

„Fortūna“: Andra Gabalytė 21 (7 rez. perd., 5 per. kam.), Roberta Mizgerytė 19 (11 atk. kam., 35 naud. bal.), Brigita Gudelionytė 11, Elzė Motekaitytė 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)