Uteniškis dar blokavo metimą ir kartą suklydo. J. Valančiūnas likus 2:25 min. iki pirmo kėlinio pabaigos paliko aikštę susiėmęs už kairės rankos. Nors rentgeno nuotrauka lūžio ar skilimo neužfiksavo, aukštaūgis iš Lietuvos daugiau nežaidė. Anksčiau šį sezoną J. Valančiūnas dėl tos pačios kairės rankos bevardžio piršto lūžio buvo priverstas praleisti 17 rungtynių.

Taip nutrūko įspūdinga J. Valančiūno 17-os iš eilės rungtynių, kuriose jis pelnė 10 ir daugiau taškų, serija.

„Raptors“ treneris Dwane'as Casey vėliau pasakė, kad J. Valančiūnui nieko rimto nenutiko. „Nieko blogo nėra su ja (ranka - DELFI). Jam viskas gerai“, - komentavo strategas.

„Raptors“ treneris pareiškė, kad Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas važiuos su komanda į Milvokį, kur jau naktį iš antradienio į trečiadienį Toronto klubas kitas rungtynes žais su vietos „Bucks“ krepšininkais.

Čikagiečiai įveikė „Raptors“ krepšininkus devintą kartą iš eilės, o jų slaptas ginklas vėl buvo Dougas McDermottas, pelnęs 29 taškus. Pastarąjį kartą prieš mėnesį jis atseikėjo Toronto klubui 30 taškų ir pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordą.

„Buliams“, kurių gretose nebuvo traumuotų Derricko Rose'o, katalono Pau Gasolio ir Mike'o Dunleavy, E'Twaunas Moore'as ir juodkalnietis Nikola Mirotičius surinko po 17 taškų. Pergalingus taškus baudų metimais pelnė Jimmy Butleris (13 tšk.), kuris paskutinėje atakoje dar sutrukdė DeMarui DeRozanui (27 tšk.) išlyginti rezultatą.

Aikštės šeimininkams Kyle'as Lowry pelnė 33 taškus ir 11 kartų atkovojo kamuolį, 27 įmetė DeMaras DeRozanas, 13 – Patrickas Pattersonas, 7 – brazilas Lucas Nogueira.

Antrą vietą penkiolikos ekipų Rytų konferencijoje užimantiems „Raptors“ tarpusavio mačuose su „Bulls“ tai ilgiausia nesėkmių serija, kai Čikagos komandai buvo pralaimėta net 15-a susitikimų iš eilės. Paskutinį kartą Toronto klubas tarpusavio mačuose šventė pergalę 2013 metų gruodžio 31 dieną Čikagoje, kai nugalėjo varžovus rezultatu 85:79.

Čikagiečiai Rytuose pakilo į aštuntą poziciją.

Toronto „Raptors“ (44/21) - Čikagos „Bulls“ (33/32) - 107:109 (29:34, 23:24, 25:26, 30:25).

„Raptors“: Kyle'as Lowry 33, DeMaras DeRozanas 27, Patrickas Pattersonas 13, Jonas Valančiūnas 8 (3/3 dvitaškiai, 2/2 baudos), Jasonas Thompsonas 7, Bismackas Biyombo (Zairas) ir kanadietis Corey Josephas po 6, argentinietis Luisas Scola 4, Terrence'as Rossas 3 taškai.

„Bulls“: Dougas McDermottas 29 (5/6 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 7/8 baudos), E'Twaunas Moore'as ir Juodkalnijas Nikola Mirotičius po 17, Jimmy Butleris ir Tajas Gibsonas po 13, Aaronas Brooksas 7, Bobby Portisas 6, Jrue Holiday 5 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)