15 val. Panevėžio „Lietkabelis“ (2-8) – Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (7-4)

Iš pirmo žvilgsnio tai dviejų skirtingo pajėgumo komandų dvikova. Pasvalio ekipa savo sąskaitoje turi septynias pergales ir keturis pralaimėjimas ir LKL čempionate užima penktąją poziciją.

Savo ruožtu Panevėžio „Lietkabelio“ klubas per dešimt čempionato rungtynių yra iškovojęs tik dvi pergales ir užima paskutinę vietą turnyrinėje lentelėje.

Kaip bebūtų, tokie rezultatai gali klaidinti. Pirmajame šių komandų mūšyje pergalę tik po atkaklios kovos – 63:62 iškovojo Rimanto Grigo treniruojami „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai. Šiose rungtynėse „Lietkabeliui“ koją pakišo Ryano Olanderio gauta nesportinė pražanga iki mačo pabaigos likus vos keletai sekundžių.

Pasikeitus treneriams, „Lietkabelis“ demonstruoja vis geresnį žaidimą ir šių metų sezone jau privertė pasiduoti „Šiaulių“ bei Utenos „Juventus“ ekipas. Algirdo Brazio kariaunai pergalių reikia kaip oro, kadangi artimiausi konkurentai – Alytaus „Dzūkija“ ir Kauno raj. „LSU-Atletas“ pradėjo pavojingai tolti.

„Pieno žvaigždžių“ klubas po netikėto pralaimėjimo „LSU-Atletui“ – 80:88 atsitiesė ir iškovojo dvi pergales iš eilės. Pastarasis laimėjimas LKL pirmenybėse – mače su Prienų „TonyBet“ (81:61) – neabejotinai įspūdingiausia Pasvalio ekipos pergalė šiame sezone.

Mačą iš Panevėžio „Cido“ arenos tarp „Lietkabelio“ ir „Pieno žvaigždžių“ krepšininkų stebėkite tiesioginiame „SportoTV.lt“ eteryje nuo 15 val.

16 val. Kėdainių „Nevėžis“ (7-2) – Klaipėdos „Neptūnas“ (3-2)

Į mūšius LKL čempionate grįžta kol kas tik penkis mačus pirmenybėse sužaidę Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai, kurių šiandien nuo 16 val. laukia rungtynės Kėdainiuose su vietos „Nevėžiu“.

Dviejų potencialių LKL prizininkų dvikova. Taip galima pavadinti šių dviejų ekipų mūšį. Nors LKL sezoną šešiomis pergalėmis pradės „Nevėžis“ nebeturi komandą palikusio lyderio Vilmanto Dilio, kėdainiečių klubas išlieka tarp favoritų užimti aukštas vietas  LKL čempionate.

Savo ruožtu praėjusiame sezone pirmą kartą bronziniais medaliais pasidabinęs „Neptūno“ klubas demonstruoja vis geresnį žaidimą. Tą patvirtinta dvi pergalės iš eilės Europos taurės turnyre bei dramatiška laimėjimas VTB Vieningoje lygoje mače su Kazachstano čempionų „Astana“ ekipa.

Trečiąją vietą LKL čempionato turnyrinėje lentelėje užimančiam „Nevėžiui“ uostamiesčio ekipos išbandymas bus vienas sunkiausių 2013-2014 m. LKL pirmenybėse.

Gintaro Leonavičiaus auklėtiniai per devynerias rungtynes yra iškovoję septynias pergales ir patyrę du pralaimėjimus. „Neptūno“ sąskaitoje – trys pergalės ir dvi nesėkmės (šeštoji vieta).

Įdomus faktas: Kazio Maksvyčio treniruojamas Klaipėdos klubas gali pasigirti nemalonia statistika. Per pirmąsias keturias Europos turnyro turnyro rungtynes „Neptūnas“ patyrė tris pralaimėjimus tik paskutinėmis susitkimų akimirkomis.

18 val. Alytaus „Dzūkija“ (3-9) – Vilniaus „Lietuvos rytas“ (3-0)

Po ilgesnės pertraukos „SportoTV.lt“ gerbėjai galės pasimėgauti į tiesioginį eterį sugrįžusia Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa, kuri LKL čempionato rungtynėse Alytuje nuo 18 val. susitiks su vietos „Dzūkijos“ krepšininkais.

Vokiečio Dirko Bauermanno treniruojamas „Lietuvos ryto“ klubas – mažiausiai šį sezoną LKL rungtynių sužaidusi ekipa.

VTB Vieningoje lygoje ir Eurolygos čempionatuose rungtyniaujantys sostinės krepšininkai nacionaliniame fronte sužaidė tik trejas rungtynes, kuriose iškovojo visas tris pergales.

Į Dzūkijos sostinę vilniečiai vyks po rungtynių Ispanijoje. Penktadienį „Lietuvos rytas“ – 63:79 pralaimėjo Vitorijos „Labaral Kutxa“ ekipai ir prarado šansus žengti į Eurolygos „TOP-16” etapą.

Savo ruožtu Mindaugo Lukošiaus treniruojamas „Dzūkijos“ klubas LKL pirmenybėse žengia dešimtoje vietoje ir per aštuonerias rungtynes yra iškovojęs dvi pergales. Autsaiderių etiketę mače turintys dzūkai nesudės ginklų anksčiau laiko ir pabandys įkąsti tituluotiems varžovams.

Įdomus faktas: Rungtynėse su „Lietuvos rytu“ Alytaus komandos atakoms vadovaus ir įžaidėjas Paulius Dambrauskas tik šią savaitę palikęs sostinės klubą ir sustiprinęs alytiškius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)