Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį pradeda Eurolygos sezoną namuose. M. Schillerio auklėtinių laukia galingai sukomplektuota ir du lietuvius – buvusius žalgiriečius Mindaugą Kuzminską ir Artūrą Gudaitį – savo gretose turinti Sankt Peterburgo „Zenit“ komanda.

„Atvyksta labai gerai sukomplektuota komanda, turinti tiek ilgą atsakrginių žaidėjų suolelį, tiek aukšto lygio žaidėjus, – spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo M. Schilleris. – Mano akimis žiūrint, ypač galinga yra priekinė linija su dviem vidurio puolėjais ir Jordnu Mickey ketvirtoje pozicijoje. „Zenit“ yra ir kam mesti – yra snaiperiai Billy Baronas ir Conneras Frankampas. Manau, kai į komandą sugrįš Shabazzas Napieras, tai bus itin aukšto lygio komanda Eurolygoje, tačiau net ir be jo „Zenit“ yra labai gera ekipa“.

Kevinui Pangosui persikėlus į kitą Atlanto pusę pagrindinio įžaidėjo vaidmenį sėkmingai perėmė NBA patirties turintis Sh. Napieras, tačiau amerikietis VTB lygos Supertaurės finalo rungtynėse su Maskvos CSKA patyrė čiurnos traumą ir priverstas gydytis mažiausiais kelis mėnesius. Anot M. Kuzminsko be Sh. Napiero tėra tik pusė „Zenit“ komandos veido.

„Labai stiprus vertinimas. Tačiau nereikėtų pamiršti kitų 11 žaidėjų, kurie yra puikūs. Tačiau jis teisus, Sh. Napieras yra itin talentingas ir jei jis pritaps Eurolygoje, jis šioje lygoje dominuos“, – mintimis dalinosi strategas.

Į klausimą, kaip sustabdyti būsimų varžovų lyderius, M. Schilleris atsakė trumpai: „Gintis visa širdimi ir pasitelkus žinias, kur yra silpnesnės varžovų vietos“.

„Žalgirio“ strategas įvertino ir lietuvių indėlį į Sankt Peterburgo komandą.

„A. Gudaitis pernai buvo dominuojantis. Jis žaidžia su didele fizine jėga ir jei sezono pabaigoje būtų buvęs sveikas, nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę. Artūras solidus, fiziškai tvirtas, prieš jį sunku gintis. Jis labai geras Eurolygos žaidėjas. Pamatysime, koks bus M. Kuzminsko vaidmuo, ar jis daugiau mes, ar veršis krepšio link. Man patinka, kaip jis jaučia žaidimą. Manau, kad jei jis nejaus didelio spaudimo, jo sezonas gali būti vienas geriausių“, – sakė jis.

Eurolygos startas Lietuvos čempionams nesusiklostė palankiai – jie išvykoje 76:88 nusileido Vilerbano ASVEL ekipai. Savo ruožtu Xavi Pascualio auklėtiniai svečiuose iškovojo pergalę 70:68 prieš Kazanės „Uniks“ komandą.

Eurolygos kovose „Žalgiris“ kol kas nė karto neįveikė „Zenit“ – pralaimėjo visas 4 rungtynes.

„Zenit“ turi ilgą atsarginių žaidėjų suoliuką ir visuomet gerai būna pasirengęs. Abu šie dalykai bendroje sumoje labai svarbūs. Nežinau, ar be Sh. Napiero jie puolime stringa, tikiuosi taip bus ketvirtadienio rungtynėse“, – optimistiškai į priekį žvelgė M. Schilleris.

Jis teigė vis dar negalintis komentuoti susižeidusių Luko Lekavičiaus, Janio Strelnieko ir Pauliaus Jankūno sveikatos būklės ir ar jie žais ketvirtadienį.

„Žalgirio“ ir „Zenit“ rungtynės Kauno „Žalgirio“ arenoje ketvirtadienį prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)