Po netikėtai sėkmingo sezono starto pastarąsias tris savaites „Žalgiris“ pastebimai buksuoja – varžovai iš pradžių prisitaikė prie kauniečių gynybos, o praėjusiame ture Tel Avivo „Maccabi“ nuskausmino ir puolimą.

M. Schilleriui prikišamą taktinio lankstumo stoką paprasčiausia įžvelgti jo pamėgtame atspirties taške – lyg akmenyje iškaltame starto penkete.

Kartu su J. Lauvergne'u kaskart rungtynes nuo pirmo ginčo kamuolio aikštėje pradeda Marius Grigonis, Nigelis Hayesas, Steve'as Vasturia ir Thomasas Walkupas.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) M. Schilleris retsykiais imasi nedidelių variacijų, bet Eurolygoje „Žalgiris“ yra vienintelė komanda, turinti nepajudinamą starto penketą.

„Pagrindinis tokios taktikos privalumas yra aiškumas, ritmas. Tai palengvina rotaciją – žinai, kokie penketai geriau tinka tam tikru rungtynių metu. Labai svarbu pasiekti balansą komandoje. Bet nėra taip, kad mes visą laiką be išimties pradedame tuo pačiu penketu“, – apie į komandos žaidimą įvestą naujovę sakė treneris iš Austrijos.

Paklaustas, ar toks vienodas „Žalgiris“ nepalengvina namų darbų konkurentams, M. Schilleris traukė pečiais.

„Galbūt. Tai beveik filosofinis klausimas: kaip gerai gali padaryti kažką, žinodamas, ką darai, ir kaip varžovai gali tau sutrukdyti tai padaryti, žinodami, ką tu darai“, – dėstė 38-erių specialistas.

Apsispręsti, ar komandos žaidimui reikia taktinių korekcijų, jis turės jau antradienį. Į Kauną atvyksta paskutinis Eurolygos čempionas Maskvos CSKA – dėl koronaviruso pandemijos nutraukus praėjusį sezoną, nugalėtojų taurė daugiau taip ir nebuvo įteikta.

Beje, CSKA puolimo lyderis Mike'as Jamesas prieš kelias dienas Eurolygos paskyroje socialiniame tinkle pagyrė M. Schillerį, pakomentavęs, jog iš visų turnyro trenerių pastarasis jam paliekantis didžiausią įspūdį.

„Nieko apie jį nežinojau, bet su juo komanda žaidžia gerai“, – rašė amerikietis.

Nors M. Jameso žodžiai nuskambėjo ir žiniasklaidoje, M. Schilleris teigė jų negirdėjęs.

„Nesureagavau niekaip, nes neseku socialinių tinklų. Bet tai – labai gražu iš jo pusės“, – šyptelėjo „Žalgirio“ strategas.

Pats M. Jamesas praleido paskutines CSKA rungtynes – kaip spėjama, dėl konflikto su ekipos treneriu Dimitriu Itoudžiu.

Anot M. Schillerio, maskviečiai yra grėsmingi ir be rezultatyviausio savo krepšininko.

„Jis yra dinamiška taškų mašina, bet ir be jo CSKA turi daug būdų kaip juos rinkti. Pavyzdžiui, Willas Clyburnas taip pat sėkmingai gali žaisti vienas prieš vieną. Žinoma, M. Jameso trūkumas paveikia CSKA žaidimą, bet ne kritiškai.

Man CSKA išsiskiria dviem bruožais. Pirma, jie meta daug tritaškių ir daro tai labai sėkmingai. Antra, jie dažniausiai visoje Eurolygoje lankosi prie baudų metimų linijos. M. Jamesas, W. Clyburnas ir Tornikė Šengelija kartu išprovokuoja labai daug pražangų. Taigi, jie yra tiek pavojingi trijų taškų zonoje, tiek veržlūs, ir tai labai galinga kombinacija.

Daug progų tiek sau, tiek komandos draugams sukuria į baudos aikštelę įsiveržę W. Clyburnas ir T. Šengelija. Ypač svarbu bus susigaudyti, kada ir kaip eiti komandos draugams į pagalbą. Turime uždaryti savo baudos aikšelę, tačiau kartu padaryti tai taip, kad neliktų daug laisvų plotų toliau nuo krepšio“, – savo pajėgas mintyse rikiavo M. Schilleris.

„Žalgiris“ ir CSKA kol kas turi identišką pergalių ir pralaimėjimų balansą – 5/3. Dėl geresnio taškų santykio Rusijos ekipa užima ketvirtą vietą, kauniečiai turnyro lentelėje žengia laipteliu žemiau.

Dvikova Kaune vyks antradienį, nuo 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)